Обустављен део истраге против Јањића и Брежанчића

Тужилаштво је одустало у делу истраге којом се власник предузећа "МБ Гас оил" Милета Брежанчић и некадашњи помоћник министра заштите животне средине Небојша Јањић терете за примање односно давање мита у износу од 150.000 евра у току 2009. године, рекли су Брежанчићеви адвокати.

Тужилаштво за организовани криминал обуставило је истрагу за једно кривично дело за које је теретило власника предузећа "МБ Гас оил" Милета Брежанчића и некадашњег помоћника министра заштите животне средине и просторног планирања Небојше Јањића.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је Танјугу да ће, у односу на друга кривична дела обухваћена наредбом за спроводење истраге, наредних дана бити донета тужилачка одлука, пошто се у току истраге одустало за једно кривично дело.

Против њих је у октобру прошле године покренута истрага због сумње да је Јањић 2009. и 2010. године, док је био помоћник министра Оливера Дулића, у два наврата, примио поклон у новцу - укупно 152.000 евра.

Новац му је, како се сумња, поклонио Брежанчић да би објекти његовог предузећа добили урбанистичке и дозволе за изградњу.

На тај начин је, како се сумња, омогућено да се укњижи право својине над објектима у вредности од најмање 10 милиона евра, што је износ имовинске користи за Брежанчића и привредног друштва "МБ Гас оил".

Према наредби о обустављању истраге, тужилаштво је одустало у делу којим се Брежанчић и Јањић терете за примање односно давање мита у износу од 150.000 евра у току 2009. године, рекли су Танугу Брежанчићеви адвокати Немања Говедарица и Дејан Добросављевић.

Они тврде да је под истрагом остала само сумња да је 23. марта 2010. године Брежанчић дао Јањићу 2.000 евра да не изврши службену радњу коју је био дужан да изврши.

Говедарица и Добрисављевић очекују да ће се до краја кривичног поступка показати да нема доказа ни за то дело и као да ће одговарати они који су поднели неосновану кривичну пријаву због које је покренута, а њихов брањеник био у притвору.

Због ове истраге, Јањић је био ухапшен 2. октобра прошле године и провео је нешто више од месец дана у притвору, а Брежанчић месец и 10 дана.

Небојша Јањић био је помоћник министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића и саветник градоначелника Суботице, члан општинског већа и помоћник директора за инвестиције при Дирекцији за изградњу града Суботице.

Од октобра 2012. до априла 2013. године обављао је дужност помоћника градоначелника Суботице Модеста Дулића, задужен за област инвестиција, урбанизам и комунално уређење.

У октобру прошле године тужилаштво је покренуло поступак против Јањића, Дулића и бившег директора "Путева Србије" Зорана Дробњака у вези са издавањем дозволе словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова, али није тражило да им се одреди притвор.

Против Јањића, Дулића и Дробњака у току је допуна истраге поводом тог случаја, пошто је Апелациони суд вратио оптужницу тужилаштву за организовани криминал на дораду крајем јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару