Читај ми!

Ђурашковић негира оптужбе

Износећи своју одбрану пред судом, власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић је рекао да није оштетио путарска предузећа, већ да су заправо оштећени он и његов капитал.

Власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић је пред Специјалним судом рекао да није оштетио путарска предузећа и да су заправо он и његов капитал оштећени.

"Ја сам човек који је свој животни и радни век провео без прекршаја. Мој систем су контролисале инспекције и никад није нађено да је било утаје пореза, прања новца и да сам учествовао у аферама", рекао је Ђурашковић износећи своју одбрану пред судом.

Одбрана власника Ђурашковића предложила је Специјалном суду да као сведоке саслуша некадашњег председника Србије Бориса Тадића, његовог шефа кабинета Микија Ракића, бивше министре Душана Петровића, Милутина Мркоњића и Оливера Дулића.

Ђурашковић је, уз власника "Делте" Мирослава Мишковића, његовог сина Марка и још осам особа, окривљен за незаконито извлачење новца из путарских предузећа и утају пореза којом су, према оптужници, путарска предузећа оштећена за 16,95 милијарди динара, а републички буџет за 472 милиона динара.

Он је рекао да су нелогичне оптужбе да је начинио штету свом капиталу зарад интереса Мирослава Мишковића.

Ђурашковић је навео да је градоначелник Београда Драган Ђиласа онемогућио тој фирми добијање послова у Београду.

"'Нибенс група' је од 2011. године на црној листи добијања послова у Београду. Били смо заинтересовани за реконструкцију Миријевског булевара и петљу на Царевој ћуприји. Сазнао сам да иза тога стоји Драган Ђилас", рекао је Ђурашковић.

Суд је саопштио да ће одлуку о пуштању Мила Ђурашковића из кућног притвора донети пошто прими доказ о упису хипотеке на непокретности вредној 3,5 милиона евра, колико му је одређено за јемство.

У наставку суђења које је заказано за 27. фебруар, одбрану износи Мило Ђурашковић, а потом Марко Мишковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару