Читај ми!

Преврнуо се тобоган на Сајму, повређена деца

Четворо деце лакше је повређено када се на Београдском сајму преврнуо тобоган на надувавање. Стање повређених малишана је стабилно.

На Београдском сајму преврнуо се тобоган на надувавање и том приликом лакше је повређено четворо деце, потврђено је у МУП-у Србије.

Тобоган на надувавање постављен у Хали 4 преврнуо се око 12.20, у тренутку када је на њему било много деце. 

Двоје деце пребачено је у Институт за мајку и дете, а двоје у Ургентни центар.

У Институту су збринути дечак од 12 година са тупим повредама оба стопала и девојчица од 10 година која је угрувана.

У Ургентном центру збринут је дечак од 10 година са тупим повредама главе и посекотином на бради. Ту је смештена и девојчица такође од 10 година, која има тупе повреде вратног и грудног дела кичме, као и тупе повреде главе.

Двоје деце, после прегледа, пуштено је кући. Друго двоје је стабилно, али ће остати на болничком праћењу.

"Девојчица има нагњечење поглавине, свесна је у стабилном стању. Жали се на бол у леђима, али је опсервирана. Дечак има раздеротину на бради која је обрађена", каже неурохирург у Ургентном центру Милош Јоковић.

РТС сазнаје да су у питању ученици једне основне школе у Рушњу, који су се на Сајму окупили на хуманитарној манифестацији. Малишани су сакупљали новац за лечење свог друга Саве, који би требало да оперише кичму на Војномедицинској академији.

Саслушани су и о организатор и власник тобогана. Власник Дејан Мутавџић каже да је тобоган надуван без његовог знања у тренутку када није био ту.

"Требало је да се појавим ту и пустим да се деца играју. Уместо мене, пустио је неко ко уопште није овлашћен и отишао је. Како сам чуо, деца су остала са наставницима и прекорачили су број деце у гуми за надувавање", каже Мутавџић.

Председник Удружења за особе са инвалидитетом "Победник" Момчило Савић рекао је да су се деца играла и да их је на тобогану било мало више. Истакао је да тобоган није експлодирао него да се преврнуо и да су се деца угрувала.

Како је рекао председник спортске организације "Авантура парк" Александар Гаврић, ту су били и професори и људи који су организовали манифестацију. Истакао је да је тешко рећи која је конкретно особа одговорна за несрећу.

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали изјавио је да не постоји законска регулатива нити институција која контролише исправност и начин употребе монтажних луна-паркова.

Према његовим речима, иако, како каже, Град Београд није надлежан за контролу монтажних луна-паркова, што пре ће иницирати рад на доношењу одговарајућих прописа који ће уредити ту област.

Београдски сајам је саопштио да ће инсистирати на спровођењу истраге и утврђивању чињеница које су довеле до незгоде.

Уговором између Сајма и "Авантура парка" предвиђено је да о безбедности корисника брине искључиво "Авантура парк", додаје се у саопштењу.

"У овом тренутку је најважније да је повређеној деци указана лекарска помоћ и да су збринута на адекватан начин", наводи се у саопштењу које је потписала генерална директорка Сајма Данка Селић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару