Читај ми!

Хапшење нарко-дилера

На територији Београда и Новог Сада полиција од јутрос хапси "крупније" нарко-дилера. Приведено 16 особа и претресено више локацијa. Пронађена значајна количина марихуане, опијата и оружја, навео вицепремијер Александар Вучић.

Припадници београдске и новосадске полиције претресли су у координираној акцији 50 локација - станова, кућа и возила најјачих нарко дилера у Београду и Новом Саду и притом привели 16 особа, док се за једном трага, сазнаје Танјуг.

На 28 локација у Београду пронађени су наркотици, оружје и други предмети који се доводе у везу са кривичним делима, а приведени су: Синиша Цветић (39), код кога је заплењена вагица за прецизно мерење са траговима хероина, затим Мирослав Јоцић (31) код кога је заплењен фалш печат општине Вождовац, Филип Пејовић (31) код кога је у возилу заплењено око 30 грама хероина, као и његова тетка Слободанка Нинић (51) код које је пронађено три пута по пет грама хероина.

Приведени су, такође, Тихомир Живојиновић (53) и његова ћерка Вања Живојиновић (32) у чијем дворушту је пронађена закопана термос боца са 88 пакетића хероина. Приведени су, такође, Драган Ристић (29) код кога су пронађена два пакета марихуана и 20 пакетића тог наркотика и Ђорђе Пејичић (20) са 1,5 грама хероина, речено је Танјугу у полицији.

Претреси су извршени и на адресама Драгослава Космајца, Драгослава Илића, Лорана Милића, Филипа Пејовића, Николе Шесто, Владимира Јовановића и Александра Вавића. Интересантно је да је на адреси Ранка Радошевића, чији је стан такође претресен, пријављен Рајко Баћовић звани Џеге, речено је Танјугу.

У Новом Саду је претресено 17 локација, а приведено је осам особа међу којима су: Божидар Боснић код кога је пронађен пиштољ у илегалном поседу, Марио Крстић, Горан Горановић, Веселин Вукотић, Томислав Божак, Зоран Јајић, Јовица Димитров и Љубо Богичевић.

На адреси Николе Прпића (31) пронађене су три радио везе, а за њим је расписана потрага.

У полицији поручују да ће овакве акције постати пракса у Србији.

Пакао за нарко-дилере

Вицепремијер Александар Вучић је истакао и да ће за неке од оних који су данас приведени бити довољно доказа за подизање оптужнице и поручио да је то још једна показатељ да нема јачих од државе.

Вучић је подсетио да је још крајем прошле године најавио да настаје пакао за нарко-дилере и навео да, када је то рекао, није се шалио и да је ово први пут да их неко приводи и да улази у њихове "штек станове".

Говорећи о онима који су данас приведени, Вучић је рекао да је полиција упала у њихове штек станове, да је код њих пронађена значајна количина марихуане, опијата и оружја.

"Овим је држава показала да ни од кога не преза и да се никога не плаши, као и да они који су најјачи на београдском и српском асфалту ни на који начин не могу да се мере са снагом, вољом и енергијом државе да се са таквима који представљају највећу пошаст обрачунају", рекао је Вучић.

Први потпредаседник владе је на питање да ли може да каже против кога ће од приведених бити подигнура оптужница, одговорио да је то питање за тужиоца, али и додао да је он већ рекао за нарко дилере предстоји пакао и да он врло добро зна значење те речи.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару