Читај ми!

Претучен одборник ЛСВ-а у Новом Саду

Одборник ЛСВ-а Ненад Везмар претучен у Новом Саду. Хулигани га напали јер им смета његов ангажман у борби против фашизма, саопштила странка. Напад осудили градски званичници, као и више политичких партија.

Одборник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) у Скупштини Новог Сада Ненад Везмар ноћас је претучен у Улици Максима Горког, док се враћао са концерта, саопштила је та странка.

О нападу је одмах обавештена и полиција, која је изашла на лице места, а Везмару су лекари констатовали лакше телесне повреде, наводи се у саопштењу.

"Оно што се у овом тренутку са сигурношћу може рећи за хулигане који су га напали изненада, без повода, са леђа, јесте да је реч о младићима којима смета његов како политички, тако и ангажман у борби против фашизма", наводи се у саопштењу.

ЛСВ је затражила од полиције да хитно пронађе нападаче на једног од најактивнијих опозиционих одборника и човека чији се глас "итекако чуо" у захтевима за бољу безбедност у Новом Саду.

"Подмукао и кукавички напад на одборника је напад не само на њега лично, него и Скупштину града као институцију и све грађане Новог Сада", оцењује се у саопштењу.

Осуде напада на одборника ЛСВ-а

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије осуђује физички напад на одборника ЛСВ-а Ненада Везмара, саопштено је из Кабинета градоначелника.

Наводи се да је Вучевић рекао да свако ко врши јавну функцију и заступа грађане представља један од стубова друштва и оличење је оних који се боре за промене и бољу будућност свих нас.

Вучевић, како је наведено у саопштењу, од надлежних државних органа очекује да спроведу истрагу и приведу правди одговорне за овај инцидент.

Председник Скупштине града Новоg Сада Синиша Севић је у саопштењу навео да је напад на одборника градског парламента напад на Скупштину града и све оно што та институција представља: демократију, парламентаризам и заступање јавног интереса.

"Насиље не може и никада не сме постати образац за обрачун са политичким неистомишљеницима", рекао је Севић и позвао надлежне да под хитно пронађу починиоце.

Градски одбор Српског покрета обнове у Новом Саду најоштрије је осудио напад на одборника Лиге социјадемократа Војводине истичући да је пребијање због другачијег мишљења недопустиво.

Такође, новосадски одбор Демократске странке осудио је напад и затражио да се одговорни хитно пронађу и казне.

Социјалдемократска унија осудила је напад на Ненада Везмара и затражила да обрачун са насилницима буде "брз, ефикасан и без икакве штедње и изговора".

Политичка партија "Трећа Србија", која је део владајуће коалиције у Новом Саду, најоштрије је осудила физички напад на одборника ЛСВ-а и апеловала на надлежне органе да што пре идентификују, пронађу и приведу правди нападаче, али и да утврде околности и евентуалну позадину читавог догађаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару