Читај ми!

Дугогодишњи затвор за свирепо убиство

Велибор Бакић и Милан Рашић осуђени на 20, односно 18 година затвора, јер су на свиреп и подмукао начин убили Смаила Тарића из Малог Зворника у августу 2008. Њих двојица су Тарићу мачетом одсекли главу, а потом раскомадали његово тело.

Виши суд у Београду осудио је Велибора Бакића (29) на 20 година затвора, а Милана Рашића (29) на 18 јер су на свиреп и подмукао начин убили Смаила Тарића из Малог Зворника у августу 2008. тако што су му мачетам одсекли главу, а потом раскомадали његово тело.

Након поновљеног суђења по налогу Апелационог суда пред новим судским већем, Виши суд је Бакићу изрекао 15 година нижу казну, а Рашићу за 12 година.

Првом пресудом Бакић је пре две године био осуђен на 35 година затвора, а Рашић на 30 година.

И на ову пресуду, која је изречена у петак, Тужилаштво и одбрана могу да се жале Апелационом суду у Београду.

Бакић и Рашић у притвору од хапшења недуго после убиства у септембру 2008. године.

Одрубљена глава Смаила Тарића пронађена у црној пластичној кеси 22. августа 2008. године у Булевару краља Александра код броја 318 после анонимне дојаве упућене београдским медијима, док је полиција сутрадан у доњем делу Карађорђевог парка у Београду, преко пута Ветеринарског факултета пронашла и Тарићево тело у жбуњу.

Према оптужници, Бакић и Рашић, намамили су Тарића у Карађорђев парк поред Ветеринарског факултета, у ноћи између 18. и 19. августа 2012, где му је Бакић из неколико покушаја мачетом одрубио главу.

Тарићево тело су потом запалили, као и мачете којима је почињено убиство.

У оптужници је као мотив убиства наведена Бакићева сумња да га је Тарић пријавио полицији за недозвољено држање два пиштоља, због којих је Бакић био у притвору. Бакић и Рашић од почетка суђења негирају да су извршили тај злочин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару