Читај ми!

Ухапшени због покушаја продаје бубрега

Двојица Београђана ухапшена због сумње да су, давањем огласа преко интернета, покушали да продају бубрег. Трговина органима требало је да буде извршена мимо медицинских установа, преко којих је начин донирања или продаје регулисан.

Полиција је ухапсила А. К. (1974) и Г. С. (1975) из Београда, због сумње да су, давањем огласа преко интернета, покушали да продају бубрег и тако починили кривично дело из члана 79 Закона о трансплатацији органа, саопштила је полиција.

Трговина органима требало је да буде извршена мимо медицинских установа преко којих је начин донирања или продаје регулисан.

Припадници београдске полиције прикупљали су обавештења од особа које су објављивале огласе за продају органа и информације о потенцијалним купцима и контактима са њима, као и лекарима који би евентуално извршили трансплатацију.

Проверавани су и објекти у којима би евентуално трансплатација била обављена, здравственим установама или неадекватним објектима који нису из Плана мреже здравствених установа које је донела Влада Србије.

Осумњиченима су, ради даљег поступка, одузети рачунари и мобилни телефони, а преко Управе за међународну полицијску сарадњу Интерпол-Европол-Селек обавештени су надлежни органи државе из које су уследили позиви на оглас.

Полиција ће у наредном периоду наставити провере интернет страница и других оглашивача, како би се спречила трговина људским органима, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије