Јањићу и Брежанчићу одређен притвор

Бившем помоћнику министра животне средине и просторног планирања Небојши Јањићу и директору и сувласнику фирме "МБ гас оил" Милету Брежанчићу одређен притвор до 30 дана. Они се сумњиче да су примали и давали мито и злоупотребили положај.

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана бившем помоћнику министра животне средине и просторног планирања Небојши Јањићу и директору и сувласнику фирме "МБ гас оил" Милету Брежанчићу ради неометаног вођења кривчног поступка.

Тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против Јањића због сумње да је извршио кривична дела примање мита и злоупотреба положаја, а против Брежанчића због сумње да је извршио кривично дело давање мита и подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, рекао је Танјугу тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Притвор им је на предлог тужилаштва одредио судија за претходни поступак Специјалног суда, ради неометаног вођења кривчног поступка.

Тужилаштво за организовани криминал синоћ је саслушало Јањића и Брежанчића који је негирао да је дао мито Јањићу и тако остварио имовинску корист од 10 милина евра за своје предузеће.

Јањић и Брежанчић су јуче приведени и они су синоћ саслушани у Тужилаштву за организовани криминал. 

Брежанчић је негирао да је дао мито Јањићу и тако остварио имовинску корист од 10 милина евра за своје предузеће.

Како је јуче саопштила полиција, сумња се да је Јањић 2009. и 2010. године, док је обављао функцију помоћника министра у Министарству животне средине и просторног планирања, у два наврата примио поклон у новцу, у износу од 152.000 евра, а како се сумња, новац му је поклонио Брежанчић, саопштено је у среду из УКП-а.

Од октобра 2012. до априла 2013. године обављао је дужност помоћника градоначелника Суботице Модеста Дулића, задужен за област инвестиција, урбанизам као и комунално уређење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије