Читај ми!

Березовском (ни)је заплењена имовина у Србији

Руско тужилаштво тврди да је Србија на његов захтев запленила имовину покојног руског олигарха Бориса Березовског, вредну око 300 милиона долара. У Министарству правде и државне управе Србије кажу да нису примили решење суда за одузимање имовине.

Заменик руског државног тужиоца Александар Звјагинцев тврди да су власти Србије испуниле захтев руског тужилаштва и заплениле имовину покојног олигарха Бориса Березовског, вредну девет милијарди рубаља (око 300 милиона долара), преносе руске агенције.

"На захтев државног тужилаштва, у Србији је заплењено седам предузећа која су припадала Борису Березовском, а чија је вредност девет милијарди рубаља", цитира агенција РИА Новости Звјагинцева.

Међутим, како је речено агенцији Бета, Дирекција за управљање одузетом имовином Министарства правде Србије није примила решење суда којим се налаже одузимање имовине Бориса Березовског у Србији.

Адвокат који заступа интересе Березовског је за агенцију Интерфакс рекао да не располаже информацијом о заплени имовине.

Заменик тужиоца Руске Федерације није навео о којим се предузећима ради у којима су замрзнуте акције Березвоског.

Руско тужилаштво је до сада запленило имовину Березовског у Русији и издејствовало заплену његове имовине у Украјини и на Балкану.

Березовски је крајем марта нађен мртав у својој вили у Великој Британији и према до сада доступним информацијама извршио је самоубиство.

У Русији је пред неколико судова у одсуству осуђен на вишегодишње затворске казне за изнуђивање, превару, прекорачење службене дужности, прање новца.

Од 2000. године до смрти живео је у Великој Британији где је добио и политички азил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи