Читај ми!

Аутобус слетео с пута, 14 повређених

У Мађарској повређено 14 особа, од којих петоро теже, када је аутобус превозника "Оп топ турс" из Тополе слетео с пута. Несрећа се догодила код Татабање. Нико од путника није животно угрожен, а лакше повређени пуштени из болнице. Возач аутобуса тврди да је покушао да избегне пса који је излетео на пут.

18.50 - Слободан Илић, власник фирме "Оп топ турс" и возач аутобуса који је слетео са пута, изјавио је да није заспао за воланом, већ да је покушао да избегне пса на путу.

14.14 - Мађарска полиција саопштила је да је у удесу повређено 15 српских сезонских пољопривредних радника. Возач аутобуса је под полицијском истрагом због сумње да је несмотрено возио. 

14.12 - Против возача аутобуса поднета је кривична пријава, рекао је амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац.

13.54 - Нико од повређених није животно угрожен, рекла је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић и додала да ће аутопревозник из Крагујевца превести за Србију све који буду могли да путују.

12.03 - Два путника су теже повређена, један има повреду руке, док је други задобио повреду рамена, рекао је Живомир Пантић из агенције "Оп топ турс".   

Свих 14 путника аутобуса превозника "Оп топ турс" из Тополе, који се преврнуо код Татабање у Мађарској смештено је у болницу. Теже је повређено пет путника, међу којима је и возач. После указане помоћи, лакше повређени путници пуштени су из болнице.

Аутобус се преврнуо недалеко од Татабање недуго после поноћи, а повређене су евакуисали полицајци и ватрогасци.

У болницу у Татабањи је превезено шест повређених од којих је троје пуштено јер се радило о лакшим повредама. Док је у болницу у Ђеру смештено осам путника, од којих је, такође, троје пуштено са лакшим повредама.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић рекла је да нико од повређених није животно угрожен.

"Од 14 путника, за шесторо је одмах након прегледа констатовано да није потребан болнички третман, а њих осморо задржано је на лечењу. Троје је задржано у Татабањи, а петоро је у болници у Ђеру", нагласила је Ђукић Дејановић.

Амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац рекао је да је против возача аутобуса поднета је кривична пријава. Дробац је рекао да је возач, с обзиром да није било другог учесника у саобраћајној несрећи, вероватно заспао.

У међувремену се огласио и возач аутобуса Слободан Илић, који је и један од власника фирме "Оп-топ турс". Он тврди да није заспао за воланом већ да је покушао да избегне пса на путу.

Илић је у изјави Танјугу нагласио да је дао изјаву у полицији и каже да против њега није поднета кривична пријава. За себе каже да нема телесне повреде, већ само огреботине на леђима и да верује да ће се сутра увече вратити у Србију.

Према његовим речима, у аутобусу су били Срби из Крагујевца и Тополе, и села из околине тих градова, који живе у Швајцарској, али је било и туриста.

Шеф конзуларног одељења амбасаде Србије у Будимпешти Милан Вукосављевић се, упутио на лице места чим се сазнало за несрећу, обишао је неповређене путнике који су остали поред аутобуса, као и путнике који су задржани у болницама.

Путници који нису повређени се, према речима амбасадора, налазе на аутопуту, поред места несреће, а пружена им је сва могућа помоћ у виду хране и пића.

Агенција која је превозила путнике је упутила нови аутобус који ће неповређене превести на жељену дестинацију.

Председник општине Топола Драган Јовановић рекао је за РТС да је превозник из Тополе возио путнике на линији Крагујевац - Базел у Швајцарској. Како је рекао, у аутобусу су се налазила десетак путника из Тополе и три из околних места, као и два возача.

Јовановић је додао да је аутобус пробио заштитну ограду и слетео са пута у околини Будимпеште и да је, према његовим информацијама, већ уклоњен.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи