Читај ми!

Разрешен командант Жандармерије

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потписао решење о смени команданта Жандармерије Братислава Дикића. До постављања новог команданта Жандармерије том јединицом ће командовати досадашњи Дикићев заменик.

Командант Жандармерије Братислав Дикић резрешен је дужности, пошто је премијер и министар полиције Ивица Дачић потписао документ о његовој смени. Како сазнаје РТС, бившем команданту је и уручен тај документ.

Дикићу је решење уручио државни секретар у МУП-у Србије Вања Вукић, а Дикић је решење, како је речено Танјугу, "мирно примио".

Дикић ће бити распоређен на нову дужност у складу са његовом стручном спремом, а до избора новог команданта Жандармерије, јединицом ће командовати досадашњи Дикићев заменик Миленко Божовић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је директор полиције Милорад Вељовић предложио, а он потписао решење о разрешењу команданта Жандармерије Братислава Дикића.

"Ја сам га предложио, ја га разрешавам. Превише би било да улазим у то ко га је предложио и оцењивао, ко га подржава, а ко не", рекао је кратко Дачић новинарима на свечаности поводом 23 године оснивања СПС-а.

Према Закону о полицији, министар унутрашњих послова по прибављеном мишљењу директора полиције именује и разрешава команданта Жандармерије.

Директор полиције Милорад Вељовић затражио је Дикићеву смену после хапшења припадника Жандармерије због сумње да је убио и запалио две особе у близини Јагодине.

Изразивши незадовољство због тога што од Сектора унутрашње контроле није добио извештај о деловању Жандармерије у Нишу, где су, према извештајима медија, неки припадници Жандармерије били умешани у бројне криминалне радње, Вељовић је констатовао: "Да је тај случај решен, овај догађај се можда не би ни десио".

Полиција је ухапсила Александра Крстића, припадника краљевачког одреда Жандармерије, због сумње да је убио Срђана Томића и Александра Недељковића, а после злочина тела и аутомобил одвезао до места Ратковић, општина Рековац, где их је запалио како би прикрио трагове.

Полиција је наставила рад на том случају како би утврдила да ли је још неко евентуално учествовао у злочину.

Братислав Дикић je јуче оценио да разлог његове смене није случај убиства два младића код Јагодине за које је осумњичен један припадник Жандармерије, већ да су у питању други разлози.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи