Читај ми!

Тешка несрећа на ауто-путу

Две особе тешко, а три лакше повређене када је на ауто-путу код села Михајловац аутобус са чешким држављанима ударио у камион. Тешко повређени путници збринути у Ургентном центру у Београду. Возачу камиона одређено полицијско задржавање.

Пет особа је повређено, од којих двоје теже, у тешкој саобраћајној несрећи, која се догодила  на нишком ауто-путу код Смедерева, када је аутобус са чешким држављанима ударио у камион. Још једна несрећа, у којој су две особе погинуле, догодила се на ауто-путу код Смедеревске Паланке.

Два путника са тешким повредама збринута су у Ургентном центру у Београду, док је троје лакше повређених збринуто у смедеревској болници.

Директор Ургентног центра Златибор Лончар рекао је да је један пацијент 1965. годиште, са озбиљним повредама главе и грудног коша.

"Тај пацијент је после одређене дијагностике примљен код нас на интензивну негу. Његово стање је изузетно озбиљно. Сем повреда главе има и озбиљну повреду грудног коша", рекао је Лончар.

Према његовим речима, други пацијент је 1959. годиште и реч је о страном држављaнину за кога се претпоставља да је возач.

"Он је код нас примљен на ортопедију са повредама карлице и отвореним преломом потколенице. За сада је доста стабилнији од овог претходног пацијента, али и код њега су изузетно озбиљне повреде", рекао је Лончар.

Несрећа се догодила када је аутобус са чешким туристима, који су се враћали са летовања у Турској, налетео на камион који је превозио дрва.

Према првим информацијама, камион се из зауставне траке укључивао у саобраћај крећући се брзином од 30 километара на час, док се казаљка на аутобусу зауставила на 100 километара на час.

Полиција није зетекла возача камиона који се појавио тек по завршетку увиђаја и њему је одређено полицијско задржавање.

Из Чешке је кренуо аутобус по путнике који су ноћас доживели саобраћајну несрећу, саопштило је чешко Министарство спољних послова, а повређене Чехе у Ургентном центру посетила је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи