Читај ми!

Удес код Сврљига, 13 повређених

У судару аутобуса и аутомобила на улазу у Сврљиг повређено 13 особа. Нико није животно угрожен. Узрок несреће неприлагођена брзина аутобуса. На истом месту вечерас се догодила још једна несрећа у којој су повређене две особе.

Аутобус "Ниш експреса" јутрос је слетео са пута на путу Ниш-Сврљиг, а у несрећи је повређено 13 људи, саопштено је из Полицијске управе у Нишу.

Троје путника који су били збринути у Дому здравља у Сврљигу су пуштени, као и осам путника којима је указана помоћ у Нишком клиничком центру, док су две путнице задржане.

Тешке телесне повреде задобиле су путнице у аутобусу Јасмина Р. из Ниша и Слободанка М, а лакше су повређени  такође путници у аутобусу Лозица М. из Сврљига, Маја К, Боривоје Ђ, Негрица С, Марија К.Д, Никола В и Славица Р, сви из из Ниша, Драгица М. из Зајечара, Драган С. из Књажевца, Бојан Д. из Сврљига, возач аутобуса Дејан Б. и сувозач у путничком возилу Снежана В. из Сврљига.

Доктор Хаџи Бојан Марјановић из Ургентног центра у Нишу је рекао да је једна путница задржана у клиници за неурохирургију, док је друга задржана у јединици интензивног лечења због повреда слезине и других органа.

"И једна и друга су ван животне опасности. Предстоји додатна дијагоснотика и интензивна терапија, тако да ће накнадно моћи да се каже када ће бити пуштене кући", рекао је Марјановић.

До несреће је дошло када су се сударили аутобус "Ниш експреса" који саобраћа на релацији Ниш-Бор, и "голф" нишке регистрације.

Увиђај на лицу места извршили су истражни судија Основног суда у Нишу, заменик Основног јавног тужиоца и полиција из Нишу, а по наредби истражног судије аутобус је упућен на 
контролни технички преглед.

Несрећа се догодила нешто после осам часова на улазу у Сврљиг, а узрок несреће је неприлагођена брзина кретања аутобуса условима и стању на путу.

Како РТС незванично сазнаје, возач аутобуса је изгубио контролу, ударио у аутомобил, а затим неколико метара возио преко заштитне ограде, да би се на крају сурвао испод пута.

Саобраћај није заустављан, јер су и аутобус и "голф" ван пута.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару