Читај ми!

Одређен притвор за осумњичене у "Галеници"

Притвор од 30 дана одређен бившем директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и за још шест осумњичених за злоупотребе у "Галеници".

На предлог Тужилаштва за организовани криминал, судија за претходни поступак одредио је притвор од 30 дана бившем директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и за још шесторо осумњичених за злоупотребе у Галеници.

Притвор је одређен Миодрагу Јеремићу, Драгану Павловићу, Горану Орлићу, Жељку Јојовићу, као и Љубици Прици и Милану Владовићу.

Претходно је Тужилаштво наредило и спровођење истраге због сумње да су, као саизвршиоци, извршили кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица, за фалсификовање службене исправе, прање новца и утају пореза.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је за РТС да ће одлука о предлогу Тужилаштва за одређивање притвора Драгољубу Вучићевићу бити донета накнадно.

Према речима Радисављевића, Судија за претходни поступак није одредио притвор Жељку Бирмачневичићу, а Тужилаштво је издало "наредбу о спровођењу истраге у односу на Жељка Бирманчевића коме се на терет ставља извршење кривичног дела фалсификовање службене исправе".

Такође, вештаци су након два вештачења утврдили да је Радослав Секулић, који је у болници, привремено неспособан да учествује у кривичном поступку, рекао је Радисављевић и додао да ће ускоро бити обављено ново вештачење.

Осам осумњичених ухапшено је у суботу због сумње да су извршили злоупотребе у "Галеници" којима је та компанија оштећена за 12 милиона евра. Истрага се наставља, јер се процењује да су укупни губици Галенике виши од 100 милиона евра.

Против Секулића се већ води истрага у предмету "Агробанка", а Драгољуб Вучићевић у суботу није пронађен на адреси на којој станује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару