Читај ми!

Пао зид зграде на Звездари

Зид зграде у изградњи пао са четвртог спрата у Мариборској улици на Звездари. Једна особа је лакше повређена, а две куће су оштећене. Станари истичу да су месецима скретали пажњу градским службама и инвеститору да би то могло да се деси.

Са четвртог спрата зграде у изградњи јутрос је пао зид и оштетио две куће у Мариборској улици у београдском насељу Звездара. Једна особа је лакше повређена. Станари кажу да су месецима упозоравали градске службе и инвеститора да би то могло да се догоди.

Иако је грађевинска инспекција још раније наредила инвеститору да учврсти зидове, станари кажу да је део зида уклоњен тек данас, а остатак ће сутра.

"Нису обезбедили тај зид и он је са првим налетима ветра који су јутрос били пао на наш кров, пробио и ушао нам у собу. Син је ту спавао тако да је његов живот био угрожен. Били смо и у Ургентном центру и рекли су да је само раме повређено, сва срећа да није га ударило по глави", рекла је станарка Душица Југовић.

"Откључавала сам врата, нисам чак ни ушла у своју кућу, то се стровалило. То је било језиво, значи све је то пало, ужасно је било за длаку сам избегла", истакла је Љиљана Влајић.

Крајем прошлог месеца инвеститор је саопштио да ће поштовати наредбу грађевинске инспекције и да ће са новим извођачем радова учврстити спорне зидове. Рушења се плаше и у породици Јосиповић јер се зграда наслања на њихову кући у Мариборској 9.

"Догодило се оно чега смо се највише плашили с тим што сам ја имала више среће него комшије, али сам и даље под ризиком као што видите. Децу сам послала код баке и деке а ја стварно немам где да идем и то је највећи проблем тако да свакако ми није пријатно унутра", жали се Снежана Јосиповић.

Породица Југовић наредних недеља неће моћи да користи своју кућу. Кажу да их је позвао директор извођача радова и понудио да им нађе привремени смештај.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи