Читај ми!

Саслушан Марко Мишковић

Марко Мишковић, син бизнисмена Мирослава Мишковића саслушан у МУП-у Србије. Мишковића саслушали припадници радне групе Управе криминалистичке полиције о купопродаји 47,59 одсто власничког удела Предузећа за путеве "Ниш".

14.13 - Завршено саслушање Марка Мишковића. На питање новинара како је било на саслушању, Мишковић је одговорио: "Супер", јавља извештач РТС-а .

10.45 - Почело саслушање Марка Мишковића. 

Син власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића, саслушан је у својству грађанина у Управи криминалистичке полиције, а тема саслушања била је купопродаја готово 48 одсто власничког удела Предузећа за путеве "Ниш". Истражни органи сумњају да је тај посао довео до трајне блокаде рачуна седам путарских предузећа која су на крају завршила у стечају или су приватизације раскинуте.

Марко Мишковић је стигао у зграду МУП-а у пола десет иако је саслушање било заказано пола сата касније. Готово три и по сата је разговарао са инспекторима радне групе Управе криминалистичке полиције о купопродаји 47,59 одсто власничког удела Предузећа за путеве "Ниш".

Министар правде и државне управе Никола Селаковић потврдио је да је Марко Мишковић саслушан у својству грађанина. "Он је саслушан у вези са предметом Нибенс група", прецизирао је Селаковић.

Селаковић је рекао да информативни разговор са сином власника "Делта холдинга", као и претходно са његовим оцем, Мирославом Мишковићем, показује да у Србији више нема недодирљивих.

Ова саслушања, према речима министра, показују једну нову чињеницу у Србији - да је сваки грађанин једнако доступан, а та једнакост грађана показује се и у овом случају.

Како РТС сазнаје, његова фирма Мера инвестмент 2006. године је за девет милиона евра купила готово 48 одсто акција Предузећа за путеве "Ниш" које је приватизовао Мило Ђурашковић.

Две године касније, Марко Мишковић продаје 41 одсто акција тог предузећа "Нибенс корпорацији" Мила Ђурашковића, која је, како се сумња, и основана само да би купила те акције. Међутим, извори блиски истрази кажу, да је цена акција вештачки подигнута са 30 евра на готово 110 евра.

"Нибенс" је подигао кредит од 25 милиона евра и откупио акције од Мишковића. Седам путарских предузећа која је Ђурашковић пре тога приватизовао тако постају кредитни дужници.

Извори блиски истрази кажу да су предузећа отплатила 7 милиона евра кредита, а због остатка дуга нека одлазе у стечај, а у некима је раскинута приватизација. Ђурашковићу се сада суди због малверзација са крушевачким ФАМ-ом.

Заједничко пословање Марка Мишковића и Предузећа за путеве "Ниш" завршава се 2009. Тада је, како сазнаје РТС, Мишковићева "Меркурен" група од Предузећа за путеве "Ниш" хтела да купи зграду у Таковској 6 у Београду.

Потписали су купопродајни уговор, али, извори блиски истрази тврде да објекат није плаћен годину дана, тако да су Мишковићеве и Ђурашковићеве фирме судским поравнањем решиле међусобна потраживања.

На крају, Ђурашковић преузима Мишковићевих 6,5 одсто акција у Предузећу за путеве Ниш, а Мишковић Таковску 6.

Извори блиски истрази кажу да се сумња да је Марко Мишковић у пословима са Предузећем за путеве "Ниш" незаконито стекао готово 20 милиона евра.

Београдски медији су претходних дана Марка Мишковића доводили у везу и са одбеглим нарко-босом Дарком Шарићем, односно са фирмама које су у његовом власништву.

Отац Марка Мишковића, бизнисмен Мирослав Мишковић, саслушан је у понедељак у вези са пословањем предузећа "Делреал" и коришћењем земљишта у Блоку 53 на Новом Београду.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи