Притвор због малверзација са СМС порукама

Судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана за 13 осумњичених у афери са СМС порукама, сазнаје РТС.

На предлог тужиоца за организовани криминал, судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана осумњиченима за малверзације са СМС порукама: Јовичић Радету, Радивоју Пушоњи, Душану Морачи, Сави Морачи, Александру Лазићу, Александри Ђерић, Николић Ивани, Сретанки Морачи, Јожици Плевник, Зорану Мајдаку, Марку Аћимовићу, Чедомиру Тасовцу и Владану Петровићу, сазнаје РТС. Они се сумњиче за злоупотреба са СМС преварама. 

У полицијској акцији "Грахам", пре два дана приведено је 18 особа осумњичених да су малверзацијама са СМС порукама у наградним играма прибавили корист од преко 15 милиона евра.

Приведена група осумњичена је за удруживање у кривичним делима: превара, прање новца и неовлашћено коришћење ауторског дела.

Више од 160 хиљада грађана, међу којима и они који живе у иностранству, оштећени су за 32 милиона евра тако што су на три локалне телевизије и две радио станице организовали лажне квизове. У њима су нудили новчане награде, телевизоре, рачунаре. Међутим, позивом на број који је фирма "Фонлидер" претходно закупила, слушаоци и гледаоци нису награђени, већ оштећени. 

Због сличних махинација и у марту 2010. ухапшена је група која је добила назив "СМС мафија", која је користећи компјутерске програме и мобилне телефоне утицала на исходе наградних игара на Пинку и РТС-у. Организатор наградне игре која је емитована на РТС-у била је Државна лутрија Србије.

  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи