Читај ми!

Укинут притвор осумњиченима за корупцију

Укинут притвор осумњиченима за корупцију у изградњи затвореног базена у Крагујевцу. Осумњичени су пуштени јер су саслушани сви сведоци у постпупку, рекла је судија Вишег суда у Крагујевцу Зорица Ђурић.

У Вишем суду у Крагујевцу укинут је притвор осумњиченима за злоупотребу службеног положаја у изради пројектне документације у изградњи затвореног базена у том граду, изјавила је Танјугу председница Вишег суда Зорица Ђурић.

"Притвор је укинут јер су саслушани сви сведоци у том предмету", рекла је Ђурић и подсетила да је решење о притвору осумњичених донето 4. октобра како не би утицали на сведоке који су потом и саслушани.

За злоупотребу службеног положаја, чиме су за близу два милиона динара оштетили јавно предузеће Дирекција за урбанизам, осумњичени су директорка тог предузећа Мирјана Ћ. (50), архитекте у том предузећу Звонко М. (55) и Иван С. (39) и власник пројектног бироа "Архикон" Снежана Х.С. (62).

Све четворо је било у притвору, а крагујевачка полиција их је ухапсила 2. октобра, када је за исто кривично дело, пријаве поднела и против начелника одељења у Дирекцији за урбанизам Горана П. (63) као и правника у том предузећу Мирјане А. (63).

Како је полиција тада саопштила, Мирјана Ћ. се сумњичи да је у 2010. години наложила да "Дирекција за урбанизам", на чијем је челу, распише тендер за израду пројектне документација за изградњу затвореног базена, иако је то предузеће располагало свим условида да уради тај посао.

Комисија за одабир најповољније понуде, коју су чинили Горан П, Звонко М. и Мирјана А. као понуђаче за тај посао одабрали су пројектне бирое "Атријум", који не поседује пројектну лиценцу већ је пројекат урадио Звонко М, запослен у Дирекцији за урбанизам, и "Архикон" чији је власник Снежана Х.С.

Полиција је, такође, тада саопштила да је испред "Архикона" који не поседује лиценцираног архитекту, пројекат урадио Иван С, син власнице тог пројектног бироа, такодје, запослен у Дирекцији за урбанизам.

Звонку М, који је урадио пројекат испред "Атријума", тај пројектни биро новац је исплатио у готовини.

За израду пројектне документације пројектни бирои "Атријум" и "Архикон" од Дирекције за урбанизам наплатили су по 954.000, односно укупно 1.908.000 динара, за колико је и оштећено то јавно предузеће, тврди полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи