Читај ми!

Суђење Хаџићу почиње 16. октобра

Процес против бившег председника Републике Српске Крајине Горана Хаџића почиње 16. октобра, саопштио Хашки трибунал. Истог дана почеће и доказни поступак одбране Радована Караџића.

Суђење Горану Хаџићу, бившем председнику Републике Српске Крајине, кога Хашки трибунал оптужује за злочине почињене у источној Славонији, почеће 16. октобра, саопштено је на редовној конференцији за новинаре у Хагу.

Хаџић је оптужен за злочине у источној Славонији у периоду од јуна 1991. године до децембра 1993. године, укључујући прогоне, убиства, затварање, мучења, лоше поступање, депортацију и безобзирно разарање.

Хаџић је ухапшен 20. јула 2011. године.

У свом првом појављивању пред судијама Хашког трибунала, 24. августа 2011. године, изјаснио се да није крив ни по једној тачки оптужнице.

"У понедељак, 15. октобра, биће одржана претпретресна расправа", рекла је на конференцији за штампу портпаролка суда Магдалена Спалинска.

Почетак доказног поступка одбране Радована Караџића започеће, такође, 16. октобра, рекла је Спалинска.

Караџић је на своју листу ставио 600 сведока одбране и затражио је 600 сати за извођење доказа. Међутим, судско веће му је одобрило 300 сати, колико је имала и оптужба.

Караџић се жалио на ту одлуку.

Расправа пред почетак извођења доказа одбране биће одржана у понедељак, 15. октобра.

Караџић, бивши председник Републике Српске, оптужен је пред Трибуналом за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у БиХ од 1992. до 1995. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи