Читај ми!

Подршка полицији, нема заштићених

Александар Вучић подржао оперативце МУП-а који воде истраге о корупцији и истакао да неће бити политичких притисака на рад тужилаштва и полиције. Наредних дана очекују се нови резултати истрага о корупцији, рекао Вучић напомињући да је реч о "неким њему блиским људима".

15.05 - Вучић: Иако постоје притисци, држава стоји иза полиције, иако им се чини, после јучерашњег дана да је њихов рад потцењен. Вељовић: Долазак Александра Вучића на овај састанак значи подршку и подстрек тимовима који раде истраге против организованог криминала. У току је конференција за медије.

13.52 - У току је састанак потпредседника Владе Александра Вучића, директора полиције Милорада Вељовића, начелника Управе криминалистичке полиције Родољуба Миловића и руководилаца радних група за истраге о спорним приватизацијама.

Потпредседник Владе Србије задужен за борбу против организованог криминала и корупције Александар Вучић подржао је полицијске оперативце који воде истраге о корупцији и истакао да неће бити политичких притисака на рад тужилаштва и полиције.

После састанка са директором полиције Србије Милорадом Вељовићем и оперативцима полиције, Вучић је рекао да наредних дана очекује нове резултате у истрагама о корупцији, уз напомену да је реч о "неким њему блиским људима".

"Да, ради се и о неким мени блиским људима, али знате да ја не волим да говорим о хапшењима", рекао је потпредседник Владе Србије. Он је навео да не жели да говори о конкретним именима, али је напоменуо и случај извесног председника једне општине у Србији који је ухваћен у примању мита.

Вучић је додао да се не треба изненадити ако у тим случајевима речи буде и о неким веома познатим именима, и поновио да у борби против корупције неће бити заштићених. Потпредседник Владе рекао је да неће бити никаквих притисака на рад полиције и тужилаштва.

Истакавши да је ово први пут да се у Србији води истрага против корупције на свим нивоима и да у томе полицији треба пружити сву подршку, Вучић је рекао да ће специјалне радне групе које се баве борбом против корупције и организованог криминала наставити рад као и до сада.

Вучић: Полиција ће наставити да ради у складу са законом

Вучић је на конференцији за новинаре у Палати Србије, после састанка, рекао и да није чуо примедбе на рад специјалног тужиоца Миљка Радисављевића.

"Припадници радне групе ће наставити да раде свој посао у складу са законом као што су радили до сада. Ја нисам чуо ниједну директну примедбу (на Радисављевића). Оне које сам чуо, о њима јесмо разговарали и ми ћемо те проблеме као држава умети да решимо", рекао је Вучић.

Потпредседник Владе истакао је да је разговарао са великим бројем припадника полиције који воде борбу против корупције и организованог криминала и да нико не може да омаловажи њихов рад, и да нико не може да врши притисак ни на рад Тужилаштва.

На питање новинара да ли је разговарао са специјалним тужиоцем за организовани криминал Миљком Радисављевићем чијим радом је, како наводе медији, незадовољан део полиције, Вучић је рекао да је са њим у свакодневном контакту.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да разговор са Вучићем не види као притисак него управо као подршку за полицијске истраге о корупцији. Вељовић је истакао да је полиција у свом раду навикла на препреке и да због тога неће посустати у свом послу и даљим истрагама.

Јучерашње незадовољство полицијских оперативаца који се баве борбом против организованог криминала и корупције, премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић види као упозорење да се убудуће избегне ситуација да полиција, тужилаштво и судство раде на своју страну.

"Ово је на неки начин било само упозорење да се координира приступ различитих државних органа. Веома је лоше да постоји различит приступ тужилаштва и полиције, наравно то нису исти органи, али нити може полиција да ради без тужилаштва ни обратно", навео је Дачић.

Министар правосуђа и државне управа Никола Селаковић рекао је да неће иницирати поступак за разрешење тужиоца за организаовани криминал Миљка Радисављевића, истичући да са његове стране нема притиска на рад Тужилаштва

Незадовољство полиције радом Тужилаштва

На јутрошњем радном доручку са новинарима Вучић је рекао да постоји незадовољство у полицији радом Тужилаштва за организовани криминал и објаснио да је реч о полицајцима који све знају, и ко је са ким у пословним односима и ко са ким дели некретнине, и да им се зато чини да их неко саплиће у раду.

"Видео сам на састанцима Бироа да незадовољство полиције према тужилаштву тиња. Покушао сам као правник да то измирим", рекао је Вучић наводећи да је разговарао сам са директором полиције Милорадом Вељовићем, шефом Управе криминалистичке полиције Родољубом Миловићем Роћком и начелником СБПОК-а Светиславом Ђуровићем.

Вучић је најавио да ће у наредних месец дана бити завршено још "четири-пет случајева занимљивих јавности, јер је реч о звучним именима". "Борба против корупције и криминала биће настављена и неће бити заштићен нико за кога постоје докази, без обзира на то коју има функцију. Одговараће и једна мени блиска особа", рекао је потпредседник Владе.

Вицепремијер тврди да између њега и премијера Ивице Дачића не постоје личне несугласице и да у Влади не постоји сукоб када је реч о борби против криминала и корупције.

Тим од стотинак полицајца, окупљен да испита 24 спорне приватизације, међу њима и они који су радили на случају Дулић, како РТС сазнаје, незадовољан је што ће се бивши министар бранити са слободе.

Не желећи да износи детаље о незадовољству дела својих запослених, директор полиције Милорад Вељовић рекао је јуче за РТС да ће полиција истрајати у борби против корупције и криминала, без обзира на препреке. Вељовић је, за Танјуг, изјавио да Полиција Србије и он као директор у потпуности подржавају Владу Србије и потпредседника Вучића у борби против корупције и организованог криминала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи