Читај ми!

Хајдари побегао из кућног притвора

Један од оптужених за политичке егзекуције на Косову након рата 1999. године, Дритон Хајдари, побегао је из кућног притвора у Приштини, јавља лист "Коха Диторе".

Дритон Хајдари, један од оптужених за политичке егзекуције на Косову и Метохији 1999. године, побегао је из кућног притвора у Приштини, преноси приштински лист Коха диторе.

Извори блиски процесу су рекли да је Хајдари очекивао одлуку Врховног суда о хапшењу. Чим је сазнао да је Врховни суд меру кућног притвора променио у притвор, Хајдари је побегао.

"Полиција ЕУЛЕКС-а тражи Хајдарија на све стране. Неколико пута су одлазили до његове куће али га нису пронашли", рекао је извор листа.

Бекство је потврђено и из ЕУЛЕКС-а.

Портпарол за правосуђе у тој мисији Барда Азари је рекла да полиција не може да пронађе Хајдарија како би му уручила одлуку Врховног суда.

"Врховни суд је прошле недеље прихватио захтев тужиоца ЕУЛЕКС-а из Специјалног тужилаштва за измену мера за Дритона Хајдарија са кућног притвора у притвор", рекла је Азари.

"Тужилац не може да саопшти Хајдарију нову меру пошто полиција не може да нађе осумњиченог", рекла је Азари.

Дритон Хајдари је један од оптужених у случају "Блаца 2". Он је оптужен за тешко убиство у покушају двојице функционера Демократског савеза Косова Исмета Арифија и Адема Саљихаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи