Читај ми!

Афера "кабл", Јањић саслушан па пуштен

Бившег помоћника министра Небојшу Јањића саслушао специјални тужилац Миљко Радисављевић. Јањићу укинута мера полицијског задржавања. Оливер Дулић, Небојша Јанић и Зоран Дробњак осумњичени за злоупотребу службеног положаја приликом доделе дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова. Скупштине Србије расправљаће сутра о укидању посланичког имунитета бившем министру Оливеру Дулићу.

15.43 - Око 15 часова завршено саслушање Небојше Јањића и укинута му је мера полицијског задржавања, сазнаје РТС.

14.45 - У току саслушање Небојше Јањића, сазнаје РТС. 

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић саслушао бившег помоћника министра животне средине и просторног планирања Небојшу Јањићу, а судија за претходни поступак је донео одлуку да му се укине мера полицијског задржавања. Оливер Дулић, Небојша Јањић и Зоран Дробњак осумњичени за злоупотребу службеног положаја приликом доделе дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова на главним путевима у Србији.

Скупштина Србије сутра одлучује о укидању имунитета бившем министру Оливеру Дулићу. 

Седницу републичког парламента са само једном тачком дневног реда - Предлогом одлуке о укидању имунитета Дулићу, сазвао је председник парламента Небојша Стефановић и то на захтев скупштинског Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Тај одбор је јуче, на седници затвореној за јавност, предложио парламенту да Дулићу укине имунитет. Наиме, бивши министар се позвао на имунитет када је полиција покушала да га приведе у његовој кући у Суботици, по захтеву Тужилаштва за организовани криминал.

Тужилаштво је тражило укидање имунитета због вођења кривичног поступка, јер постоји основана сумња да су Дулић, али и његов бивши помоћник Небојша Јањић и директор "Путева Србије" Зоран Дробњак извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја у вези са издавањем дозволе словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова дуж путева у Србији и том приликом прекршили Закон о планирању и изградњи.

Дробњак је јуче саслушан у полицији и пуштен, док је Јањићу после саслушања у полицији одређено задржавање до 48 сати.

Према речима специјалног тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића, то тужилаштво је са Управом криминалистичке полиције од марта ове године водило предистражни поступак поводом издавања дозвола за постављање оптичких каблова на трасама главних путева од Београда до границе с Македонијом, Бугарском, Румунијом, Мађарском и Хрватском.

Дулић је јуче одржао и конференцију за новинаре у Скупштини Србије, где је рекао да се против њега води политички процес, као и да није прекршио Закон о планирану и изградњи.

Бивши министар је тада објаснио и да се приликом покушаја привођења позвао на имунитет како би имао прилику да се обрати јавности, али да то више неће чинити.

После тога је отишао у Министарство унутрашњих послова, где је легитимисан и враћен са улаза, уз образложење да ће га, ако буде потребно, позвати.

Председник параламента Небојша Стефановић јуче је поводом "случаја Дулић" поручио да Скупштина не може да буде уточиште за било кога ко је извршио кривично дело.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи