Читај ми!

Погинуо радник у "Вискози"

Један радник је погинуо, а други је тешко повређен у Фабрици целулозе "Вискоза" у Лозници. Кров празног резервоара срушио се на раднике док су бренером секли металну конструкцију, каже очевидац.

У несрећи у кругу фабрике "Целулоза" у Лозници, приликом сечења металне конструкције, смртно је страдао Љ. Ј. из Лознице, а тешке повреде задобио је Љ. Т. из Брадића.

Кабинет потпредседника Владе и Министаства рада, запошљавања и социјалне политике, саопштио је да се у кругу ХК "Вискоза" - Фабрика "Целулоза" у стечају, у Лозници, данас догодила колективна повреда на раду у којој је смртно страдао Љ. Ј. из Лознице, а тешке повреде задобио Љ. Т. из Брадића.

Очевидац несреће је инспекторима рада рекао да се, приликом сечења металне конструкције празног складишног резервоара белог луга уз помоћ бренера, на раднике, које је ангажовао повређени Љ.Т, обрушио кров резервоара, пречника око осам метара и висине око пет метара.

Засад, како се наводи у саопштењу, нема података да ли је групу ангажовало руководство фабрике, односно стечајни управник, или су се ту налазили у крађи, а даљу истрагу о том догађају од инспектора рада преузеће полиција.

На улазу у напуштену фабрику инспектори нису затекли обезбеђење, па нема података да ли је групу ангажовало руководство фабрике, односно стечајни управник, или су се ту налазили у крађи, напомиње се у саопштењу.

Додаје се да ће даљу истрагу преузети полиција и да, у случају да је реч о кривичном делу крађе и да повређени Љ. Т. нема регистровану радњу, Инспекција рада није надлежна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи