Кривична пријава против ватрогасаца

Против надлежних у Ватрогасно-спасилачкој јединици Нови Сад поднета кривична пријава у вези са поступањем ватрогасаца током пожара у дискотеци "Контраст" где је погинуло шесторо људи.

Правни заступници закупаца новосадске дискотеке "Контраст" поднели су кривичну пријаву против командира чете Ватрогасно-спасилачке јединице Нови Сад Горана Крстића и шефа смене у истој јединици Дарка Јоцића због, како тврде, пропуста приликом гашења пожара у том клубу, када је 1. априла страдало шесторо младих људи.

Како је наведено у кривичној пријави која је јуче достављена Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, двојица ватрогасаца пропустила су да средства за гашење пожара одржавају у исправном стању, односно да су на лице места "упутили прво возило са неисправном пумпом, неспособно за гашење пожара, због чега је изгубљено драгоцено време за почетак гашења истог", саопштили су адвокати "Контраста" на конференцији за новинаре.

У кривичној пријави наводи се да је командир чете Горан Крстић пропустио да по доласку на лице места "изврши адекватно извиђање које је основ за планирање успешне акције спасавања угрожених људи и гашење".

Одбрана је у пријави навела да је Дарко Јоцић пропустио по доласку на лице места да се претходно упозна са стањем у угроженом објекту, односно присуству људи који се налазе у локалу "на шта му је указано од радника локала и присутних грађана".

Адвокат закупаца Славише Станишића и Дејана Ратковића, Драгољуб Мартиновић, рекао је да тужилаштво мора да спроведе истрагу јер постоји вероватноћа да су Марко Павловић, Милена Далмација, Ренато Вуковић, Зоран Игњатовић, Марина Аничић и Тамара Миладиновић били живи у тренутку доласка ватрогасаца.

"Идеја је да се укаже на пропусте свих који су донели до овог трагичног догађаја", рекао је адвокат Мартиновић.

Према његовим речима, последње истражне радње окончане су пре неколико дана и сада је на реду тужилаштво да доносе одлуку о подизању оптужнице против Станишића, Ратковића, Алојза Ганића и Мирослава Папуге, који се и даље налазе у притвору.

Пожар у новосадској дискотеци "Контраст" избио је 1. априла ове године око два сата ујутру и том приликом је страдало шесторо младих људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи