Читај ми!

Саслушања у "Централи"

У наставку акције "Централа" саслушани Б. Д. из Београда и М. Ц. из Новог Сада због сумње да су у саизвршилаштву починили рачунарске преваре.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала, у наставку акције "Централа", саслушали су у својству осумњичених Б. Д. из Београда и М. Ц. из Новог Сада због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и рачунарска превара, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи у саопштењу, акција је изведена у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал.

Постоји сумња да су Б. Д. и М. Ц, по налогу организатора криминалне групе Н. И. и Ј. И, вршили "бајпас" терминације међународног телефонског саобраћаја, коришћењем ВОИП технологије на нерегистрованим припејд мобилним телефонским прикључцима домаћих мобилних оператора.

Основано се сумња да је Б. Д. вршио измену ИМЕИ броја модема у коме се налазила СИМ картица у намери да се избегне детектовање незаконитог саобраћаја од стране служби за заштиту од превара код домаћих телекомуникационих оператора, утичући на тај начин на електронску обраду података да бу прибавили имовинску корист.

Служба за борбу против организованог криминала наставиће рад у акцији "Централа" како би идентификовала друга лица која са територије Србије врше незакониту терминацију међународног телефонског саобраћаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи