Читај ми!

Таксиста избоден, јер је покушао да помогне

Стање таксисте, који је синоћ избоден ножем у Београду, јер је покушао да заштити продавца, тешко али стабилно. Полиција за тешко убиство у покушају сумњичи А.К и Д.С. из Београда.

У центру Београда, у Улици царице Милице, нешто пре поноћи ножем је избоден таксиста Г.П, стар око 30 година. Због повреда унутрашњих органа нападнути таксиста је оперисан у Ургентном центру и његово стање је и даље тешко али стабилно.

Таксиста је са удбодном радом стомака с леве стране, раздеротином главе и посекотином надлактице у свесном стању, колима Хитне помоћи пребачен на одељење за реанимацију Ургентног центра.

Тридесетогодишњи таксиста нападнут је пошто је рекао двојици младића да не малтретирају радника у трафици. Пре доласка таксисте, младићи су претили и вређали продавца који није хтео да им прода алкохол.

Портпарол Ургентног центра Србије Драго Јовановић рекао је за РТС да је таксиста довезен у тешком стању, да се ради о ранама убода ножем и да му је рађена једна хируршка интервенција.

"Стање му је тренутно тешко али стабилно и налази се на интензивној нези Ургентног центра", рекао је Јовановић.

Како сазнајемо ради се о вишеструким повратницима који су били под дејством алкохола, таксисту су оборили на земљу и уболи ножем.

Полиција за тешко убиство у покушају сумњичи А.К и Д.С. из Београда.

Стручњаци упозоравају да у таквим ситацијама не треба себе излагати ризику.

"Ми као служба апелујемо на грађане да пре свега обавесте полицију, али не можемо да не похвалимо чин таксисте, који је то урадио да би заштитио младића на трафици", каже шеф одсека за увиђај београдске полиције Драган Мићовић.

Реаговали или не, таксисти као и сви који раде ноћу, често су на мети насилника. За већину напада се ни не чује, јер се ради о покушајима пљачке без тежих последица или повреда.

Искуство и препознавање опасних муштерија је, тврде таксисти најбоље одбрамбено оружје.

"У принципу нешто се може приметити, а нешто не, ево то што се синоћ десило нико није могао да посумња. Била су два момка и девојка, а завршило се тако што је колега избоден ножем, истиче Жељко Раковић из Струковног удружења такси превозника.

Не можете ни увек реаговати, некад се то види некад је оцигледно а некад не, то да вам неко побегне из кола и украде пазар, то је најмање што може да се деси, каже Раковић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи