Читај ми!

Укинут притвор директорима “Колубаре”

Апелациони суд у Београду укинуо притвор двојици бивших руководилаца Рударског басена "Колубара" Драгану Томићу и Владану Јовичићу. Оптужени су се налазили у притвору од 3. октобра 2011. године.

Двојици бивших руководилаца Рударског басена "Колубара", Драгану Томићу и Владану Јовичићу, поништен је притвор одлуком Апелационог суда у Београду. Двојица оптужених налазила су се у притвору од 3. октобра 2011. године.

Како је саопштено, Апелациони суд је прихватио њихову жалбу и преиначио решење Вишег суда у Београду сматрајући да више нема разлога за продужење притвора и да њихово пуштање на слободу не може да угрози кривични поступак против њих.

Суд је навео и да оптужница Тужилаштва за организовани криминал, која је против окривљених поднета 3. априла ове године, још није потврђена и закључио да околности за продужење притвора више не постоје.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против бившег директора Рударског басена "Колубара" Драгана Томића и 27 руководилаца тог предузећа и власника приватних фирми, којом их терети да су злоупотребама оштетили Колубару за 938 милиона динара.

Поред Драгана Томића, оптужено је и 11 руководилаца "Колубаре" и њених зависних предузећа – Владан Јовичић, Радисав Ранковић, Радосав Милић, Владан Радовановић, Милутин Бобић, Света Миљковић, Милан Петровић, Живојин Јовановић, Светолик Симић, Славољуб Павловић и Душко Обрадовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи