Читај ми!

Завршена истрага о "Контрасту"

Истрага поводом пожара у којем је у дискотеци „Контраст" страдало шест особа, окончана пред Вишим судом у Новом Саду. Истрага спроведена против власника дискотеке Алојза Ганића, закупаца Славише Станишића и Дејана Ратковића и електричара Мирослава Папуге, који је одржавао инсталације у објекту.

Пред Вишим судом у Новом Саду завршена је истрага поводом пожара у дискотеци „Контраст", када је страдало шест особа.

Истрага је спроведена против власника објекта у ком се налази ноћни клуб, Алојза Ганића, закупаца Контрастра Славише Станишића и Дејана Ратковића и електричара који је био ангажован на одржавању тог клуба Мирослава Папуге.

Они су осумњичени за изазивање опште опасности у пожару који је избио у ноћном бару "Контраст" 1. априла 2012. године у раним јутарњим часовима, а у којем је шест особа изгубило живот и више њих повређено.

У саопштењу Вишег суда се наводи да је у током истраге прикупљена обимна документација у вези са радом "Контраста", као и документација о претходно вршеним противпожарним прегледима овог локала.

Суд је саопштио да су током истраге саслушани оштећени, као и више од 100 сведока који имају сазнања о условима у којима је радио локал и извршеним инспекцијским контролама, као и сведоци самог пожара.

Шестомесечни притвор окривљенима истиче 1. октобра 2012. године, до када се очекује да Више јавно тужилаштво у Новом Саду донесе одлуку о подизању оптужнице против окривљених.

У пожару у дискотеци "Контраст" су погинули Марина Аничић (25) из Чуруга, држављанин БиХ са пребивалиштем у Новом Саду Зоран Игњатовић (28), Марко Павловић (29) из Крагујевца и Ренато Вуковић (21) из Кикинде.

Погинула је и најмлађа докторандкиња хемије на Природно-математичком факултету у Новом Саду Милена Далмација (26) из Футога, као и новинарка Радио-телевизије Делта из Новог Сада Тамара Миладиновић (25).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи