Читај ми!

Трагедија на Тари, тројица задржана у полицији

Директору трке, његовом помоћнику задуженом за безбедност и члану спортске комисије одређено полицијско задржавање због сумње да су током ауто-трке на Тари извршили кривично дело против опште сигурности. Троје од четворо повређених преминуло током брдске трке.

Полиција Бајине Баште одредила је меру задржавања за три особе које су учестовале у организацији међународне аутомобилске брдске трке на Тари током које су три особе изгубиле живот.

Због постојања основане сумње да су извршили кривично дело против опште сигурности, мера задржавања одређена je директору трке Исмету Г. (56) из Сарајева, члану спортске комисије Милу Р. (56) из Бијељине и помоћнику директора трке задуженом за безбедност Живадину Т. (66) из Земуна, сaопштила је Полицијска управа у Ужицу.

Јуче око 12.30 приликом одржавања Међународне брдске ауто-трке "Тара 2012" догодила се тешка несрећа у којој су три особе изгубиле живот, а једна особа задобила лакше телесне повреде, наводи полиција.

Никола Тришић из Бајине Баште умро је на путу до ужичке болнице, а његова три године млађа сестра Јована неколико сати касније у Ургентном центру у Београду. После операције у ужичкој болници преминуо је Драгиша Јаковљевић из Петровца на Млави. Његов 17-годишњи син Стефан је повређен, али није животно угрожен.

И првог дана тренинга за трку, у суботу, тешко је повређен возач Милош Спасојевић из Београда.

Несрећа се догодила у месту Калуђерске Баре у оштрој кривини код скретања за село Јасиковицу када је такмичар Бранимир Симић из Бијељине изгубио контролу над својим возилом марке "мицубиши лансер", излетео са стазе и ударио у четири гледаоца која су се налазила иза траке која је означавала простор за публику.

Председник Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже да за сваку спортску манифестацију на јавном путу, попут аутомобилске трке на Тари, организатор мора да изради елаборат којим ће прецизно одредити мере које се тичу, између осталог, и безбедности.

"Елаборат који израђује организатор манифестације, одобрава надлежна полицијска управа на чијој територији се трка одржава, а спортску манифестацију у случају настанка неке опасности у сваком тренутку могу да прекину организатори или полиција", рекао је Окановић за Бету.

Према његовим речима, организатор у том елаборату треба да конципира догађај тако да ризик сведе на минимум. "У конкретном случају, могле су да се десе две ствари: или елаборат није био урађен добро, па је њиме било дозвољено да се публика нађе на том месту у то време, или је елаборат био добар а није био поштован", рекао је Окановић.

Из Агенције за безбедност саобраћаја поручују да треба утврдити одговорност свих у ланцу организације брдске трке на Тари како се трагедије више не би догађале.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи