Читај ми!

Повећана казна вишеструком злочинцу

Дејану Анђелковићу повећана казна на 14 година затвора због силовања дечака у Неготину, пре две године. Анђелковић је, због ранијих злочина, једва избегао смртну казну и одслужио 15 година затвора.

Апелациони суд у Београду повећао је за годину дана казну Дејану Анђелковићу (43) и правоснажно га осудио на 14 година затвора, јер је пре две године у Неготину уз претње пиштољем силовао дечака.

Анђелковић, избеглица из Призрена, у ноћи између 29. и 30. јануара 2010. године у центру Неготина пресрео је двојицу малолетника, лажно им се представио као полицијски инспектор, отео мобилне телефоне и новац, а затим једног од њих, под претњом пиштољем, одвео у собу хотела "Инекс Крајина" и у купатилу га силовао.

Дечак је родитељима испричао шта се догодило, након чега је злочин пријављен полицији која је Анђелковића ухапсила на спавању исте ноћи.

Психијатријским вештачењем током процеса утврђено је да је Дејан Анђелковић био потпуно урачунљив у време злочина у Неготину.

Анђелковић је 1. септембра 1993. године заједно са још двојицом саучесника хицем у главу убио Јакоба Такоа, његове сестре Каранфилку и Ђуришу и рођака Ђулбехара Мунишија да би им узео 600 марака.

Окружни суд у Призрену је због четвороструког убиства изрекао смртне казне Анђелковићу и Златану Закићу. Због помагања у убиству на 15 година затвора осуђен је Насер Споти.

Међутим, стрељачки строј избегао је захваљујући укидању смртне казне 2001. године када му је казна преиначена на, по тада важећем закону, максималну казну од 15 година затвора, што је одслужио у пожаревачкој "Забели" и на слободи се нашао 2008. године.

Након изласка из затвора 2008. године, отишао је у Јужноафричку Републику, да би се 2010. године вратио и доселио у избегличку собу своје мајке у Неготину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи