Читај ми!

Србија изручила Предрага Стругара

Предраг Стругар, оптужен за ратни злочин над цивилима, изручен Црној Гори. Стругар се терети за убиство Албанаца близу Рожаја 1999. године.

Србија је Црној Гори изручила Предрага Стругара, оптуженог за ратни злочин над цивилима, кога очекује суђење пред Вишиим судом у Бијелом Пољу.

Стругар је раније оптужен за ратни злочин над цивилима, јер је, према оптужници, као припадник Војске Југославије, одговоран за страдање групе Албанаца у месту Калуђерски Лаз код Рожаја, 1999. године, у време НАТО бомбардовања СР Југославије.

Црногорска Управа полиције је саопштила да је Стругар изручен на основу међудржавног уговора Црне Горе и Србије, а посредством Интерпола.

Предраг Стругар је ухапшен у октобру 2010. године у Београду. У Вишем суду у Бијелом Пољу току је процес против Предрага Стругара и још седморице бивших припадника ВЈ. Они су оптужени да су 18. априла 1999. године у Калуђерском лазу убили шесторо Албанаца, избеглих са Косова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи