Читај ми!

Умро од тровања ракијом

Од тровања метил-алкохолом у Нишу је умро мушкарац стар 42 године. Примљен је јуче у болницу, а претпоставља се да је пио ракију купљену у Лесковцу.

После завршене обдукције у Заводу на судску медицину у Нишу, установљено је да је разлог смрти 42-годишњег пацијента из Лексовца, који је јуче премунуо у нишком Клиничком центру, тешко тровање метил-акохолом - рекао је за РТС лекар Завода Миодраг Здравковић.

Он каже да је пацијент стар 42 године примљен јуче поподне на Неурохируршку клинику у Нишу, са поремећајем вида, који је после 4 сата преминуо. Код њега је у крви пронађено 2,5 промила метил-алкохола.

Стручњаци Завода су алармирали полицију, како би утврдили како је особа дошла у контакт са таквим алкохолним пићем како не би дошло до даљег ширења те отровне материје.

Здравковић каже да је ова ситуација слична са случајем "Зозовача" када је више особа преминуло од конзумирања ракије са метил-алкохолом. Зато препоручује да се не купују алкохолна пића од нелегалних прозвођача и без лиценце.

Здравковић каже да је само 2 грама метил-акохола довољно за тровање, док је количина од 20 грама смртоносна за човека. 

Први симптоми тровања су поремећај вида и слуха и психомоторни немир.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи