Читај ми!

Станишић привремено на слободи

Хашки трибунал привремено ће, 20. јула, пустити бившег начелника СДБ Србије Јовицу Станишића на слободу. Он ће из Србије у судски притвор морати да се врати 4. октобра.

Међународни кривични трибунал за бившу Југославију одлучио је да на привремену слободу пусти бившег начелника Службе државне безбедности Србије Јовицу Станишића, оптуженог за злочине над несрбима у Хрватској и Босни и Херцеговини од 1991. до 1995. године.

Његов бранилац Вејн Џордаш је данас пренео агенцији Бета да ће Станишић бити на привремено пуштен на слободу 20. јула. Он ће из Србије у судски притвор у Схевенингену морати да се врати 4. октобра.

Трибунал је јуче саопштио да ће у истом периоду на привременој слободи бити и саоптужени Франко Симатовић-Френки, Станишићев помоћник у време обухваћено оптужницом.

Завршне речи у процесу против Станишића и Симатовића биће пред Трибуналом 9. до 11. октобра.

Станишић и Симатовић су власти Србије ухапсиле у акцији "Сабља" после убиства премијера Зорана Ђинђића марта 2003. године. Убрзо су изручени Трибуналу.

Суђење је, после једног неуспешног покушаја услед Станишићеве болести, почело у јесен 2009. Извођење доказа одбране и оптужбе судије су недавно прогласиле окончаним, пошто је расправно веће одустало од намере да саслуша још једног сведока.

Трибунал је, пре и током суђења, Станишића и Симатовића више пута привремено ослобађао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи