Читај ми!

Наставља се потрага за гробницом у Жиливодама

Форензичари Еулекса настављају рад на потрази за наводном масовном гробницом у Жиливодама код Обилића, после пожара који је за викенд избио на тој локацији, наводи се у саопштењу мисије ЕУ на Косову.

Еулекс је саопштио да ће наставити рад на потрази наводне масовне гробнице у Жиливодама, код Обилића, вероватно наредне недеље, чим набацана земља којом је гашен пожар буде у потпуности уклоњена.

"Еулексови форензички експерти из Одељења за судску медицину, у координацији са јединицом Косовских безбедносних снага настављају са извођењем активности на одржавању локалитета Жиливоде. Постепено се уклања земља, набацана у области која је била захваћена пламеном. Угаљ на том месту се још увек дими", истиче се у саопштењу.

Када набацана земља буде у потпуности уклоњена, потрага за наводном масовном гробницом, како наглашава Еулекс, ће бити настављена, вероватно наредне недеље.

Такође је наведено да се наставља и истрага о узроцима пожара, уз напомену да Еулекс остаје посвећен завршетку испитивања овог локалитета.

Породице жртава сумњају да се на овој локацији, на једном копу угља на дубини већој од 25 метара, налазе посмртни остаци 26 несталих Срба, меду којима и тела девет рудара угљенокопа Белаћевац који су киднаповани 1998. године.

Еулекс је покренуо истрагу о великом пожару који је за викенд избио на локацији Жиливоде а узрок тог пожара још увек је непознат.

Породице киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији сматрају да је пожар који је избио на масовној гробници Жиливоде код Обилића подметнут како би били уништени докази о посмртним остацима српских жртава.

На Косову и Метохији још се трага за 1.796 особа, а међу њима 537 Срба и неалбанаца а осим локације Жиливоде очекују се претраге на још неколико локација у покрајини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи