Пријава против “Хенкела“

Због угинућа рибе у Расини у Крушевца, Републичка инспекција за заштиту животне средине поднела је пријаву против компаније “Хенкел Србија“.

Републичка инспекција за заштиту животне средине поднела је пријаву за привредни преступ против оператера "Хенкел Србија" из Крушевца због угинућа рибе у Расини, саопштило је Министарство животне средине, рударства и просторног планирања.

Пријава је поднета после инспекцијског надзора и добијених резултата Завода за јавно здравље Крушеваца, наводи се у саопштењу.

"Резултати хемијске анализе воде из водотока Расине 100 метара испод црпне станице Жупа, показали су да у моменту узорковања није било раствореног кисеоника, а вредности амонијака, биохемијске потрошње кисеоника, суспендованих материја и детерџената су изнад горње границе за другу класу вода у коју је сврстана река Расина", каже се у саопштењу.

Казна за привредни преступ креће се од 1,5 до три милиона динара.

Корисник дела рибарског подручја Србија - југозапад, "Расина плус", обавестио је инспекцију да су риболовци пријавили да Расином изнад ушћа у Западну Мораву, плута мртва риба и тече бела пена.

Према наводима корисника рибарског подручја, рибочувари су успели да сакупе мали део угинуле рибе, од укупно 300.

Међу прикупљеним рибама су поточна мрена, кркуша, мрена, бабушка, амерички патуљасти сом, клен, штука, бодорка, гаовица.

Рибочуварска служба "Расина плус" пронашла је 5. јула неколико стотина мртвих риба у реци Расини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи