Читај ми!

Младић у болници

Генерал Ратко Младић пребачен је у болницу у Хагу, након што му је позлило у судници Хашког трибунала. Прекинуто суђење. Расправно веће поново ће сутра размотрити ситуацију.

Расправно веће Хашког трибунала одложило је наставак суђења Ратку Младићу, којем је јутрос позлило у судници, пошто се за сада не зна када ће Младић моћи да присуствује процесу, рекао је председавајући судија Алфонс Ори.

Судије ће, према Оријевим речима, ситуацију поново размотрити сутра. После једночасовне паузе, судија Ори рекао је да је Младића, након што му је позлило, у згради Трибунала прегледала медицинска сестра и да је затим одлучено да су потребни додатни прегледи.

Ратко Младић је, како је Бети рекла представница суда Нерма Јелачић, потом "из предострожности" пребачен у једну хашку болницу.

Младић, коме је услед високог крвног притиска позлило током суђења, остаће до даљег у једној болници у Хагу како би био подвргнут додатним испитивањима, сазнаје Бета од извора блиског тиму Младићеве одбране.  

"Расправно веће још није у могућности да утврди када ће Младић бити у стању да присуствује суђењу и зато ћемо данашње заседање окончати", рекао је судија Ори.

Нову расправу, он је заказао за сутра, када ће, како је рекао, или бити настављен исказ другог сведока оптужбе Дејвида Харланда или ће бити додатно размотрено Младићево стање.

Суђење је јутрос прекинуто после сат времена, када се Младић пожалио да се не осећа добро.

Док је његов адвокат Бранко Лукић унакрсно испитивао сведока оптужбе Дејвида Харланда, Младић је прво затражио паузу, а онда је главу ослонио на обе руке.

Лукић је судији рекао да се Младић не осећа добро, а председавајући судија Ори дао је паузу и наложио да буде позвано медицинско особље.  

Генерал Младић је имао више здравствених проблема од хапшења крајем маја прошле године, али је његово здравствено стање знатно поправљено откако се нашао у притвору Трибунала, што је и сам потврдио у једном обраћању суду.

Пре хапшења, Младић је преживео три мождана удара. Трибунал не објављује податке о здрављу притворених.

Младић је оптужен за геноцид у Сребреници и још седам босанских општина, прогон несрба широм БиХ, терорисање становништва Сарајева кампањом артиљеријских и снајперских напада и узимање "плавих шлемова" УН за таоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи