Читај ми!

Шешељ није у стању да одржи завршну реч?

Здравствено стање Војислава Шешеља је све лошије и он неће бити спреман да одржи завршну реч у среду и четвртак, поручују из правног тима за одбрану лидера радикала.

Представници Српске радикалне странке сумњају у намере Хашког трибунала јер је, како кажу, здравствено стање Војислава шешеља све лошије и нису сигурни да ће лидер те странке бити физички спреман да у среду, 14. марта, одржи завршну реч.

Хашки трибунал је раније данас саопштио да је изношење завршне речи Војислава Шешеља у главном поступку заказано за среду, 14. марта и четвртак, 15. марта.

Изношење Шешељеве завршне речи било је заказано за понедељак и уторак, али је отказано "због недоступности оптуженог", подсећа се у саопштењу Трибунала.

"Скандалозна небрига Хашког трибунала према здравственом стању Војислава Шешеља и то пре него што он треба да да завршну реч, код нас буди сумњу у њихове намере", рекао је члан правног тима за одбрану лидера радикала Дејан Мировић.

Мировић наглашава да је Хашки трибунал дужан да обавештава правни тим о Шешљевом здравственом стању, али да то не чини.

Члан правног тима за одбрану Војислава Шешеља више пута је нагласио да државни органи Србије "не воде рачуна о свом држављанину који је притворен у Хагу".

Коментаришући изјаву министра здравља Зорана Станковића који је понудио стручну и медицинску помоћ оптуженом Шешељу, Мировић је рекао да не зна да ли је министар том приликом "дао свој лични став или изнео став Владе".

Мировић је поновио да не може да утиче на лидера радикала да би прихвати медицинску помоћ.

Српска радикална странка саопштила је јуче да је Шешељ поново оперисан у болници изван Хашког трибунала, јер дефибрилатор, који му је уграђен почетком јануара, није био исправан.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи