Читај ми!

Одбачена тужба Мире Марковић

Суд одбацио као неуредну тужбу Мирјане Марковић на решење ПИО фонда, у предмету породичне пензије.

Управни суд Србије одбацио је тужбу Мирјане Марковић, удовице бившег председника СР Југославије Слободана Милошевића, на решење Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), у предмету породичне пензије, саопштио је тај суд.

Како се наводи, Управни суд је 23. фебруара донео решење којим је, као неуредну, одбацио тужбу Мирјане Марковић на решење Дирекције Републичког фонда ПИО у Београду, због "ћутања управе" у предмету породичне пензије, преноси Бета.

Управни суд је оценио да је тужба неуредна, јер Мирјана Марковић није у предвиђеном року, а ни накнадно - до доношења одлуке, поступила по налогу суда, односно није доставила уредно пуномоћје за заступање у том управном спору, због чега је тужба одбачена.

Како је средином прошле године саопштио Републички фонд ПИО, у мају 2011. године утврђено је право Мирјане Марковић на породичну пензију, на основу стажа осигурања и зараде које је остваривао њен супруг.

Решењем Фонда ПИО од 23. децембра 2004. године, Мирјани Марковић је утврђено право на старосну пензију од 3. јуна те године, на основу стажа осигурања који је остварила.

Та пензија исплаћивана јој је до 20. августа 2010. године, када је обустављена пошто је утврђено да би износ породичне пензије био повољнији за корисника.

По захтеву Мирјане Марковић, Фонд ПИО је донео решење којим је утврђено право на породичну пензију, почев од августа 2010. године.

На то решење Фонда, Мирјана Марковић је упутила жалбу, а како је тада навео Зденко Томановић - адвокат породице Слободана Милошевића, из решења Фонда није било јасно колико је година стажа урачунато Милошевићу.

Уз то, навео је Томановић, није била узета у обзир чињеница да је он имао право на примања без обзира на то што је био у притвору Међународног трибунала у Хагу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи