Читај ми!

Опљачкана црква на Косову

Током прошле ноћи обијена црква Светог Георгија у селу Станишор у Косовском поморављу. Представници косовске полиције који су обавили увиђај кажу да скрнављење цркве није етнички мотивисано.

Црква Светог Георгија у Станишору у Косовском поморављу обијена је током прошле ноћи, а провалници су из ње однели новац, потврдили су данас представници косовске полиције.

Регионални портпарол косовске полиције Исмет Хашани изјавио је да је полиција обавила увиђај и утврдила да се ради о пљачки, односно да скрнављење цркве није етнички мотивисано.

Обијена су улазна врата и из црквене касе однесено неколико десетина динара, јер више новца ту није било. Случај нема етничку позадину, а информацију о скрнављењу цркве добили смо од свештеника рано јутрос, рекао је Хашани.

Полицијски портпарол је казао да је овај црквени објекат на мети крадљиваца био и пре отприлике годину дана, али да је полиција успела да га идентификује и изведе пред лице правде.

Парох Веља Стојковић изјавио је да су провалници поломили катанац на вратима и провалили у унутрашњост цркве и да је сломљено стакло на икони, поломљен крст и обијена улазна врата цркве.

Црква Светог Георгија саграђена је пре више од 200 година, а од доласка међународних снага више пута је била на мети вандала и разбојника.

У непуних месец дана ово је други случај скрнављења објеката СПЦ у Косовском поморављу.

У првој половини фебруара оскрнављена је и опљачкана црква Св. Николаја која се налази у Косовској Каменици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи