Оптужница за напад на екипу Студија Б

Подигнута оптужница против Дејана Житића, који је прошле седмице претио, вређао, а потом и физички напао новинарску екипу Телевизије Студио Б.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Дејана Житића, који је прошле седмице претио, вређао, а потом и физички насрнуо на новинарску екипу Телевизије Студио Б, изјавио је Танјугу портпарол Републичког тужилаштва Томо Зорић.

Житићу се оптужницом ставља на терет да је извршио кривично дело угрожавање сигурности у стицају са кривичним делом насилничког понашања, рекао је Зорић и напоменуо да је тужилаштво предложило суду да му продужи притвор.

"Тужилаштво ће захтевати оштрије кажњавање починиоца, не само како би се постигла сврха специјалне превенције којом се утиче на починиоца кривичног дела, већ и да би се у смислу генералне превенције постала јасна порука насилницима, да нико не може бити талац насиља и да ће тужилаштво увек предузимати све у оквиру својих законских овлашћења, како би се обезбедила сигурност грађана Србије", рекао је Зорић.

За кривично дело угрожавања сигурности, прописана је казна затвора од једне до осам година, а за насилничко понашање казна затвора од шест месеци до пет година.

Житић је прошле седмице грубим вређањем, вршењем насиља, дрским и безобзирним понашањем значајније угрозио спокојство грађана и теже реметио јавни ред и мир.

Телевизијску екипу која је у центру Београда снимала уобичајени прилог са терасе зграде у Душановој улици број 2, Жутић је без повода почео да вређа и да јој упућује претње.

На крају је изашао на улицу, пришао асистенту сниматеља, унео му се у лице и наставио са претњама и увредама, наког чега је и физички насрнуо на оштећеног Дерајића, ногом га ударио у пределу стомака, а затим отвореном шаком у пределу левог ока.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи