Читај ми!

Хапшења због малверзација

Полиција ухапсила 11 особа, директора приватних предузећа и инспектора "Југоинспекта" због сумње да су одобравали плаћање непостојећих услуга са рачуна компанија у њиховом власништву.

У наставку акције на сузбијању корупције и злоупотреба у поступцима приватизације полиција је у сарадњи са тужилаштвом за организовани криминал ухапсила 11 особа на подручју Београда, Крушевца и Врњачке Бање.

Директор Милорад Вељовић рекао је за РТС да је хапшење изведено у наставку акције на сузбијању корупције и злоупотреба у поступцима приватизације, а у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду и Вишим тужилаштвом у Крушевцу.

Полиција је ухапсила Милићевић Божину (76) из Београда, већинског власника и директора предузећа "Плима М" и "Плима Пек" и оснивача и власника предузећа "Плима Холдинг", Крушевац.

Слободе је лишен и Милићевић Дејан (47) из Београда, председник Управног одбора и заступник а.д "Плима М" из Крушевца, а.д. "Плима Пек" и а.д. "Плима Врњци" из Врњачке Бање, оснивач и директор привредних друштава "Плима аграр", затим "Плима Вита", "Кард селект", и заступник "Плима холдинга".

Поред њих ухапшени су Ужаревић Гордана (34) из Крушевца, директорка привредног друштва а.д. "Плима Пек", Ћирковић Верољуб (54) из Крушевца, директор привредног друштва а.д. "Плима М", Томић Миланка из Крушевца (56), директор привредног друштва "Плима Пек, и "Плима Врњци".

Ухапшени су и Лековић Драгутин (55) из Врњачке Бање, Милосављевић Братислав (49) из Прокупља, Зајић Радивоје (53) из Крушевца, Раденковић Миодраг (58) из Крушевца, Агатоновић Александар (66) из Крушевца, Вукојевић Милош (62) из Крушевац.

Реч је о директорима неколико приватних предузећа и инспекторима "Југоинспекта". Осумњичени су као већински власници и одговорна лица извлачили капитал из приватизованих предузећа, одобравали, сачињавали и потписивали налоге за пренос новца за непостојеће послове - аванси консалтинг услуге, неизвршени грађевински радови и слично. 

Осим тога неосновано су новац из тих компанија пребацивали на рачуне других фирми у власништву Божине и Дејана Милићевића који су такође јутрос ухапшени.

Осумњичени су скоро 2,7 милиона литара јестивог уља и више од 5.500 тона меркантилне пшенице које је требало да произведу и чувају као робну резерву продали.

Полиција и тужилаштво сумњају да су Милићевићи незаконито стекли више од шест милиона евра које су користили за куповину некретнина и плаћање обавеза Агенцији за приватизацију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи