Читај ми!

Спречен шверц лекова

На граничном прелазу Хоргош, цариници у сарадњи са полицијом спречили покушај кријумчарења велике количине лекова. Пронађено је око 38.500 таблета различитих облика и боја у ринфузи и око 300 ампула анаболика и анаболичких стероида.

Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења велике количине лекова у нашу земљу, саопштила је Управа царина.

Око 38.500 таблета различитих облика и боја у ринфузи и око 300 ампула анаболика и анаболичких стероида пронађено је пре два дана у картонској кутији испод јакне на задњем седишту и испод седишта возача у аутомобилу мађарских регистарских ознака.

Пре него што је подвргут детаљној контроли, аутомобил којим је управљала мађарска држављанка, ушао је у траку предвиђену за путнике који немају ништа за царинску контролу, што је путница одговорна за покушај кријумчарења додатно и потврдила, рекавши да са собом, као и њене две сапутнице, носи само лични пртљаг.

Састав, квалитет и вредност лекова ће бити накнадно утврђени, као и да ли се ради и о повреди права интелектуалне својине, када је реч о лековима у ринфузи.

Што се анаболичких стероида тиче, они повећавају мишићну масу и снагу, али истовремено доводе до повишеног крвног притиска, кардиоваксуларних болести, обољења јетре, агресивног понашања, зависности и других озбиљних проблема, због чега се налазе се на листи забрањених психоактивних супстанци.

Управа царина подсећа да је пре само неколико дана на граничном прелазу Келебија спречен покушај кријумчарења 184 кутије различитих лекова чија је вредност процењена на око 3.000 евра.

Кријумчарени лекови који се без адекватне контроле нађу на тржишту могу бити изузетно опасни по људско здравље, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи