Читај ми!

Калинић тражи изузеће судије

Одложено припремно рочиште на суђењу Сретку Калинићу и Милошу Симовићу, зато што је Калинић тражио изузеће судије Специјалног суда Велимира Лазовића. Калинић има три дана да образложи захтев, каже портпаролка Суда Маја Ковачевић.

Бивши члан земунског клана Сретко Калинић затражио је изузеће судије Специјалног суда Велимира Лазовића, због чега је одложено припремно рочиште на поновљеном суђењу Калинићу и Милошу Симовићу.

Портпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић рекла је да Калинић није изнео прецизне разлоге због којих захтева изузеће Лазовића и да му је зато за образложење захтева остављен рок од три дана, када би требало да буде одређен нови термин за припремно рочиште.

Ковачевићева је рекла је да је припремно рочиште затворено за јавност и да се одржава пред председавајућим судског већа, у овом случају судијом Велимиром Лазовићем.

Заступница Милоша Симовића адвокатица Радмила Бјелетић рекла је да се за сада не би изјашњавала о томе да ли одбрана разматра могућност склапања споразума о признању кривице.

Калинић је 7. фебруара са Жељком Миловановићем, оптуженим за убиство власника загребачког Национала Иве Пуканића, покушао бекство из ћелије у згради Специјалног суда и данас се први пут појавио пред судом од тог догађаја.

Калинић и Симовић осуђени су на по 40 година затвора због бројних злочина земунског клана - 18 убистава, три отмице и два терористичка напада, а поновљено суђење им је омогућено, јер су осуђени у одсуству.

Они су после седмогодишњег бекства и заједничког скривања ухапшени у јуну 2010. године после међусобног обрачуна у Загребу, у којем је Симовић хицима из пиштоља тешко ранио Калинића.

Симовић и Калинић осуђени су и на по 30 година затвора због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.

Њих двојица су оптужени и да су са Луком Бојовићем учествовали у три убиства и два покушаја убиства и то суђење би требало да буде настављено 6. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи