Читај ми!

Саслушан Томислав Николић

Због изјаве да је "Шешељ наручио убиство једног човека" у Палати правде саслушан Томислав Николић. У питању је политички прогон, рекао Николић. Члан Председничког колегијума СРС-a Немања Шаровић рекао да се Николић бранио ћутањем као "морални лилипутанац".

Председник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић саслушан је пред истражним судијом Првог основног суда у Београду поводом кривичне пријаве радикала за кривично дело изазивање панике и нереда.

Српска радикална странка (СРС) тужила je Николића због изјаве да је "лидер радикала Војислав Шешељ наручио убиство једног човека". Кривичну пријаву против Николића поднели су чланови СРС-a Немања Шаровић, Вјерица Радета и Елена Божић Талијан.

Николић је негирао оптужбе из кривичне пријаве чланова Српске радикалне странке и у изјави после саслушања у Палати правде навео да је то, заправо, покушај његовог политичког прогона.

"Ово је политички прогон који лично против мене врши Демократска странка и Борис Тадић", рекао је Николић.

Николић је навео да је на суду дао исказ и приложио документа и изјаве државних органа из тог периода и да није хтео да одговара на питања "нити онога ко је водио саслушање, нити оних који су га тужили, пошто то није ни место ни време за такве изјаве".

"Очекујем да то суд одбаци кривичну пријаву, као што је одбацило и тужилаштво, пошто ово није примена закона, већ политички прогон", истакао је Николић.

Лидер напредњака рекао je да поштује и државу и захтеве правосуђа, али "да постоји мера до које ће да се одазива на такве позиве суда."

"А потом боље да ме хапсе и воде из ћелије на суђење, него да сам организујем овакве скупове, који би ваљда требало да покажу да су моји противконкуренти забринути за државу, а ја искључиво за своју безбедност", објаснио је Николић.

Николић је рекао да у животу није починио дело због којег би требало да се нађе у судници и поручио да хоће да победи Тадића и ДС.

Члан Председничког колегијума СРС-а Немања Шаровић рекао је новинарима окупљеним испред Палате правде рекао да се Николић бранио ћутањем и да није одговорио на његово питање ко је човек чије је убиство, наводно, Шешељ покушао да наручи из Хашког трибунала.

Шаровић је рекао да се Николић бранио као "морални лилипутанац, као што је Милош Симовић на чије се наводне изјаве позива Николић."

"А ми смо, међутим, добили потврде да се Симовић брани ћутањем и да није тачно да је давао такве изјаве", истакао је Шаровић.

"Пошто нема аргумената, Николић је морао да скупи руљу од око 500 људи, а онда се на суду брани ћутањем", рекао је Шаровић и додао да лидер СНС-а "на тај начин врши притисак на суд".

"Све лажи и оптужбе Томислава Николића против Војислава Шешеља у потпуности су раскринкане. Уместо да понуди некакве доказе за своје лажи, Николић је уз помоћ великог броја присталица покушао да изврши притисак на суд, а на саслушању се бранио ћутањем", изјавио је члан Председничког колегијума Немања Шаровић.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи