Читај ми!

Неприлагођена брзина урок судара

Узрок судара два трамваја у Београду јесте неприлагођена брзина, наводи се у извештају са ванредног техничког прегледа. Трамваји су били технички исправни.

Трамваји који су се пре два дана сударили у Београду били су технички исправни, а узрок судара јесте неприлагођена брзина, резултати су ванредног техничког прегледа и анализе брзине које је саопштило Градско саобраћајно предузеће "Београд".

Прописана брзина при преласку преко скретница и укрштаја је 10 километара на час, а утврђено је да се трамвај који је изазвао судар на углу Рузвелтове и Булевара краља Александра кретао 18 километара на час, а трамвај из супротног смера брзином од 28 килиометара на час.

У саопштењу се наводи да је утврђено да су оба трамваја била технички исправна.

Трамвајска раскрсница, како се наводи, на којој се догодио судар, обновљена је приликом реконструкције Булевара краља Александра, и за последњих годину и по дана од када је пуштена у рад није било никаквих потешкоћа у раду скретнице, нити је било ко од возача пријавио било какав проблем.

Комисије које су испитивале исправност трамваја и анализирале брзину њиховог кретања своје извештаје доставиле су и Министартству унутрашњих послова, а на основу њих ће Правна служба ГСП "Београд" и Комисија за покретање дисциплинских поступака спровести даљу прописану процедуру, пише у саопштењу.

У судару два трамваја, који се догодио 21. фебруара лакше је повређено 14 особа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи