Читај ми!

Истрага због напада на новинаре

Због јучерашњег напада на новинарску екипу Телевизије "Студио Б", Прво основно јавно тужилаштво затражило од суда да покрене истрагу и одреди притвор Дејану Житићу, рекао Томо Зорић.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду затражило је од суда да покрене истрагу и одреди притвор Дејану Житићу, који је јуче претио, вређао, а потом и физички насрнуо на новинарску екипу Телевизије Студио Б.

Тужилаштво терети Житића да је извршио кривично дело угрожавање сигурности у стицају са кривичним делом насилничког понашања, рекао је у изјави агенцији Танјуг портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

За кривично дело угрожавања сигурности, прописана је казна затвора од једне до осам година, а за насилничко понашање казна затвора од шест месеци до пет година.

С обзиром на то да су у питању новинари који су вршили своје редовне новинарске активности, тужилаштво ће сигурно тражити да се изрекну максималне затворске казне у оквиру оних које су прописане законом, нагласио је Зорић.

"Тужилаштво ће учинити све у оквиру својих законских овлашћења како би се обезбедила сигурност не само оштећених у овом догађају, који су професионално и коректно радили свој посао, већ и свих оних који представљају медије или критичку јавност, штитећи тако не само физички интегритет и безбедност новинара, сниматеља и фоторепортера, већ и право јавности да буде информисана о стварима од јавног интереса, а самим тим и сигурност свих грађана Србије", рекао је Зорић.

Захтев за спровођење истраге, који је поднет дежурном истражном судији првог Основног суда у Београду, терети Житића да је претњом да ће напасти на живот и тело угрозио сигурност лица која обављају послове од јавног значаја у области информисања и то новинарске телевизије Студио Б Маје Николић, сниматеља Зорана Лазића и асистента сниматеља Дејана Дерајића, рекао је Зорић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи