Читај ми!

Кривична пријава због утаје пореза

Против директора компаније "Транспетрол" из Сечња поднета кривична пријава због сумње да је оштетио буџет Србије за 36 милиона динара.

Пореска полиција поднела је Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину кривичну пријаву против А. Ш, директора компаније "Транспетрол" из Сечња, због сумње да је оштетио буџет Србије за 36 милиона динара.

Како се наводи у саопштењу Пореске управе, А.Ш. је осумњичен да је извршио више кривичних дела, међу којима је утаја пореза и злоупотреба овлашћења у привреди.

Наводи се да је А. Ш, у намери да делимично избегне плаћање пореза у децембру 2010. године, продавао добра и услуге без исказивања оствареног промета у поднетим пореским пријавама, чиме је избегао обавезу за обрачун и плаћање ПДВ од пет милиона динара.

Он је, како се додаје, од јануара 2009. године до јуна 2011. године са текућег рачуна Транспетрола подигао 34,67 милиона динара и тај новац употребио за исплату дела нето зарада запосленима, а није обрачунао и платио порез и доприносе за социјално осигурање у укупном износу од 23,64 милиона динара.

А.Ш. је осумњичен и да је неосновано остварио право на повраћај пореза и порески кредит у укупном износу од 7,45 милиона динара.

Кривично дело, злоупотреба овлашћења у привреди, извршио је тако што је у намери прибављања противправне имовинске користи за привредно друштво, у пословним књигама исказао фиктивне исплате новца из благајне пољопривредним произвођачима за предате пољопривредне производе.

Тај новац је користио за исплату зарада запослених, чиме је, како се наводи, створио и држао недозвољене новчане фондове у укупном износу од 66,1 милион динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи