Читај ми!

Шешеља лечити у Србији

Министар здравља Зоран Станковић предложио да се Војислав Шешељ лечи у Србији. Министар здравља сматра да човек са пејсмејкером не сме да буде у судници.

Министар здравља Србије Зоран Станковић рекао је данас да је здравствено стање хашког оптуженика Војислава Шешеља алармантно и да то министарство предлаже да се он лечи у Србији.

"Наше становиште је да он треба да се премести у здравствену установу у Србији да се лечи и то је све што ми можемо да предложимо", рекао је Станковић на седници Одбора Скупштине Србије за здравље и породицу.

Станковић је казао да је оптуженом и притвореном лидеру Српске радикалне странке (СРС) уграђен апарат за регулисање рада срца што, како је оценио, подразумева да он не може да буде у судници.

Он је навео да сви хашки оптуженици из Србије треба да буду, како је казао, правилно лечени и навео да је генералу Владимиру Лазаревићу и Јовици Станишићу било понуђено да траже своје лекаре, али њихови адвокати то нису тражили.

Шешељу је 6. јануара позлило у притвору Трибунала у Схевенингену, а после указивања хитне помоћи одведен је у болницу у Лајдену где му је 12. јануара, како је медијима пренела његова супруга Јадранка, уграђен апарат за регулисање срчаног ритма (пејсмејкер).

Пошто је враћен у судски притвор, Шешељ је у два наврата на кратко био у болници ради контроле, односно "из предострожности", навеле су тада представнице Суда у Хагу.

Лекари из Србије, кардиолози Милован Бојић и Зора Наумовић, пулмолог Миодраг Вукчевић и гинеколог Паја Момчилов, прегледали су Шешеља крајем јануара. Оценили су да је његово здравствено стање "најозбиљније угрожено" и да не искључују могућност фаталног исхода.

Шешељ је оптужен за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-93. Завршне речи оптужбе и одбране заказане су за 5. март.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи