Читај ми!

Шарићев сарадник признаје кривицу

Милош Крповић Мишо из Пријепоља предложио Тужилаштву да призна оптужбе за припадништво криминалној групи Дарка Шарића и склапањем споразума о признању кривице избегне суђење. Тужилаштво спремно за преговоре о нагодбама.

Тужилаштву за органиозвани криминал Милош Крповић Мишо из Пријепоља предложио је да призна оптужбе за припадништво криминалној групи одбеглог Дарка Шарића и склапањем споразума о признању кривице избегне суђење.

У складу са новим одредбама Законика о кривичном поступку суђење је данас требало да крене из почетка.

Крповићеви браниоци су данас обавестили судско веће Специјалног суда да су крајем прошле седмице понудили тужилаштву закључење споразума, због чега је за 26. март одложено суђење целој Шарицевој групи због шверца више од две тоне кокаина из Латинске Америке у западну Европу у октобру 2009.

Браниоци нису желели да говоре о детаљима предложеног споразума о признању кривице јер су преговори са тужилаштвом још у току. Крповић је на почетку суђења у сепрембру 2010. као и остали оптужени негирао припадништво Шарићевој групи и учешће у шверцу кокаина.

Споразумним окончањем кривичног поступка оптужени признаје кривицу у замену за блажу казну коју би иначе добио, уколико се докаже његова кривица током суђења.

Крповићева улога је према оптужници била логистичка подршка осталим припадницима групе у вези са обезбеђивањем лажних пасоша и финансија. Суђење овом делу Шарићеве криминалне организације ће формално кренути из почетка према одредбама новог ЗКП.

Товар са дрогом због које им се суди пресретнут је 15. октобра 2009. године заједничком акцијом "Блаканкси ратник" америчке агениције ДЕА, српске БИА и полиције Уругваја.

Дарко Шарић, Горан Соковић и још петорица оптужених су у бекству, па им се суди у одсуству. Остала једанаесторица који су на оптуженичкој клупи негирала су кривицу и своје учешће у шверцу кокаина.

Сви оптужени, осим Шарићевог брата од тетке Жељка Вујановића тврде да не познају пљеваљског нарко-боса. Његовом млађем брату Душку због оптужби за трговину дрогом суди се у Црној Гори.

Јужноафричка полиција недавно је саопштила да је лоцирала лице за које се сумња да се крије у тој држави, а домаћи правосудни органи још увек чекају потврду да ли је реч о најтраженијем српском бегунцу.

Дарку Шарићу губи се траг у октобру 2009. у време спровођења акције "Балкански ратник" истовремено у Уругвају и Београду.

Уругвајска полиција је 15. октобра 2009. у сарадњи да америчком агенцијом ДЕА и српском БИА запленила 2.174 килограма на јахти "Мауи" и ухапсила више чланова Шарићеве екипе задужене за шверц кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

Истовремено је и београдска полиција ухапсила припаднике Шарићеве групе који су се затекли у Србији, док је потерница за Дарком Шарићем расписана тек крајем јануара 2010. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи