Читај ми!

Арсенал Луке Бојовића

Полиција у Шпанији приказала заплењено оружје, новац и друге предмете које је пронашла у стану Луке Бојовића. Србија би данас требало да упути захтев Шпанији за екстрадицију Бојовића и осталих припадника бившег земунског клана који су ухапшени у Валенсији, рекао за РТС Слободан Хомен.

Шпанска полиција је показала оружје, новац и друге заплењене предмете у стану Луке Бојовића. Он би требало да, заједно са Владимиром Милисављевићем и Синишом Петрићем требало би да буду испоручени Србији у наредних месец дана, рекла је амбасадорка Србије у Шпанији Јела Баћовић.

Полиција је у стану Луке Бојовића пронашла велику количину наоружања - пиштоље, три аутоматска пиштоља "шкорпион", скраћену ловачку пушку "бокерицу", панцире, пригушиваче и муницију.

Заплењено је преко пола милиона евра у готовини, затим ручни сатови и неколико лап топ и таблет рачунара.

На снимцима шпанских медија виде се личне карте, два лажна пасоша Луке Бојовића и један лажни хрватски пасош Владимира Милисављевића, на име Баришић Маријан, са датумом издавања 31. децембар 2008. године.

Шпански министар полиције потврдио је да се случај већ налази пред Националним судом те земље и да ће бити изручени чим буде комплетирана документација. До евентуалног изручења Бојовића Србија има још једну препреку мање. Наиме, из холандског тужилаштва најављују да неће тражити изручење.

Акцију хапшења Луке Бојовића и његових сарадника шпанска полиција назвала је Зоолошки врт. Тамошњим инспекторима је требало доста времена да попишу оружје које су нашли у једном од станова ухапшених и да преброје више од пола милиона евра у готовини.

"Ухапшени од петка нису ништа јели нити пили јер се плаше да ће им неко сипати неку супстанцу која ће их натерати да испричају нешто против своје воље. То само показује о како озбиљним криминалцима је реч", изјавио је шпански министар полиције Хорхе Фернандез Диаз.

Уз захтев за изручење Србија ће проследити Шпанији више од 1700 страна документације. Реч је о пресудама и оптужницама које се односе на Бојовића и његове сараднике. Тужилаштва Шпаније и Србије ваћ анализирају доказе којима располажу против Луке Бојовића.

Државни секретар министарства правде Слободан Хомен каже да је Бојовић учесник многих догађаја.

„Један је од кључних људи који је био у вези са ЈСО и у том смислу биће врло интереснатно суђење. Поготову сукоби који су дошли од 2000. године на овамо са другим земунским кланом, са Јоцом Амстердамом који је такође у затвору. Ја мислим да ће се сада сукоби пренети у затворе јер су фактички сви они сада у затвбору", рекао је Хомен гостујући у Дневнику РТС-а.

Бојовић је у Холандији био оптужен за саучесништво у убиству Срђана Мирановића пре 6 година у Подгорици. Холандски медији пренели су вест позивајући се на своје тужилаштво да та држава неће тражити његово изручење, јер је оптужница у међувремену повучена.

Холандски медији подсећају да је то убиство било део обрачуна у амстердамском подземљу између група Вилијема Холејдера и Сретена Јоцића.

Шпански судија одредио је јуче притвор Луки Бојовићу, Владимиру Милисављевићу, Синиши Петрићу и Владимиру Мијановићу који су ухапшени 9. фебруара у Валенсији.

Судија Националног суда Шпаније Фернандо Андреу одредио им је притвор због поседовања оружја, фалсификовања докумената, припадности организованој криминалној групи и опирања хапшењу.

Судија је покренуо процес против њих због поседовања и чувања арсенала оружја.

Бојовићу, који је већ годину и по дана у бекству, у одсуству се суди због три убиства и два покушаја убиства док је Милисављевић правоснажно осуђен на 40 година затвора због кривичних дела које је извршио као припадник земунског клана и на 30 година затвора због учешћа у убиству премијера Србије Зорана Ђинђића.

Петрић је, такође, правоснажно осуђен на максималну затворску казну због убиства.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи